Mafie, neziskovky a organizovaný zločin. Jednou i intelektuálové pochopí, co stálo za migrační vlnou, věří Zdechovský

13.07.2020 18:40

Podle europoslance Tomáše Zdechovského se prokázalo, že na migraci do Evropy vydělává organizovaný zločin, a to i díky neziskovým organizacím, které prý zločinci využili ke zvýšení svých zisků. Europoslanec doufá, že to jednoho dne pochopí i levicoví intelektuálové.

Mafie, neziskovky a organizovaný zločin. Jednou i intelektuálové pochopí, co stálo za migrační vlnou, věří Zdechovský
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Europoslanec Tomáš Zdechovský na blogu iDNES.cz napsal, že mafie zneužila neziskové organizace, aby ještě víc vydělala na migrační krizi. Neziskové organizace se sice brání, že v prvé řadě zachraňují životy lidí, ale podle Zdechovského je to jen část informace.

Anketa

Miroslav Kalousek nebude v příští sněmovně. Bude to jeho konec ve velké politice?

67%
33%
hlasovalo: 5469 lidí

Už jsem psal před třemi lety, že některé neziskové organizace svým jednáním bohužel vědomě pomáhaly pašerákům s převážením lidí na evropskou pevninu. Důkazy o spolupráci pašeráků a neziskovek shromážděné italskou policií byly už tehdy naprosto nesporné. Pro řadu liberálů a salonních levičáků jsem se kvůli těmto tvrzením o spojení některých neziskovek s organizovaným zločinem stal úhlavním nepřítelem. Hloupě a bez jakýchkoli smysluplných argumentů mě obviňovali z rasismu a šíření nenávisti. Nebyli schopní pochopit, že odmítáním boje s ilegální migrací se pouze napomáhá organizovanému zločinu,“ zdůraznil Zdechovský.

Mafie zneužila migranty muže ke sklizni ovoce na jihu Itálie. Ženy prý končily v nevěstincích. Šlo často o ženy, které si mafiáni byli vybrat v Africe a s jejichž dopravou do Evropy prý poté pomohly dvě německé neziskové organizace. Jejich roli teď podle Zdechovského zkoumá italská policie.

Další zdroj peněz asi podle Zdechovkého si udělala z pomoci migrantům přímo v Itálii. Organizovaný zločin prý čerpá státní peníze určené na pomoc žadatelům o azyl v některých centrech, kde pracuje celá řada dobrovolníků. Část peněz prý opravdu míří na pomoc utečencům, část proudí do kapes mafie. Dobrovolníci, kteří žadatelům o azyl pomáhají, prý o této roli mafie často vůbec nic netuší.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„V květnu roku 2017 provedla policie rozsáhlou razii pod krycím názvem Jonny. O tom, jak rozsáhlá zde byla činnost mafie, svědčí skutečnost, že vyšetřováno bylo poté cekem 124 osob a 68 lidí bylo zatčeno. Letos na konci června proces skončil a padlo při něm celkem 22 rozsudků odnětí svobody na celkem 150 let. Mezi odsouzenými byl i suspendovaný kněz Edoardo Scordio, který stál u založení centra pro příjem migrantů. Za zločinné spolčení byl odsouzený ke 14 a půl rokům nepodmíněně. I jemu plynul prospěch ze spolupráce s mafií a shrábl část peněz. Zatímco lidé v zařízení strádali či dokonce hladověli, dnes už bývalý kněz si mohl dovolit utrácet ve velkém peníze za drahé hotely, restaurace a kvalitní vína a ve svých třech sejfech měl při policejní razii tisíce eur,“ napsal europoslanec.

To pode Zdechovského dokládá, že na pokračování nelegální migrace má opravdu největší zájem organizovaný zločin. Europoslanec doufá, že to jednou pochopí i levicoví intelektuálové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…