Marihuanový průvod s Bartošem a Hřibem se zvrhl. Policisté našli u účastníků pervitin a další tvrdé drogy

05.05.2019 16:34

I pervitin nebo desítky tablet extáze našli policisté u účastníků sobotního pražského pochodu za legalizaci marihuany. Zaznamenali více než sto přestupků souvisejících především právě s držením nelegálních drog, uvedla ČTK.

Marihuanový průvod s Bartošem a Hřibem se zvrhl. Policisté našli u účastníků pervitin a další tvrdé drogy
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Dva lidé byli kvůli drogám zadrženi. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Do tradiční akce Million Marihuana March se v sobotu zapojily stovky hlavně mladých lidí. Na průvod dohlížely desítky policistů, kteří také prováděli namátkové kontroly účastníků akce. U části demonstrujících odhalili nejen marihuanu, jejíž legalizaci akce prosazuje, ale i tvrdé drogy.

„Zjistili a zadokumentovali přes 100 přestupků – ve valné většině přechovávání omamných a psychotropních látek, z nichž polovinu vyřešili příkazem na místě. Zajistili také přes 75 gramů marihuany, několik dávek pervitinu a 62 tablet extáze,“ popsal výsledky kontrol Rybanský. Dva z účastníků akce byli zadrženi pro podezření ze zločinů spojených s drogami.

Akci, kterou přímo sledovaly ParlamentníListy.cz, zaštítil primátor Prahy Zdeněk Hřib. Ten se také účastnil  vrcholu akce na ostrově Štvanice. „„Jsem velice rád, že jsem mohl být prvním primátorem tohoto města, který mohl dát záštitu této akci,“ pozdravil účastníky. V průvodu šel i jeho stranický šéf Ivan Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…