Merkelová věnovala Zemanovi jenom třicet minut, posmívá se Svobodné forum. Není pro ni partner

22.09.2018 15:46

Německá kancléřka Angela Merkelová hovořila s českým prezidentem Milošem Zemanem 30 minut. Jak uvádí server Forum24.cz, konkrétně Štěpán Malát, česká hlava státu dostala odpovídající prostor.

Merkelová věnovala Zemanovi jenom třicet minut, posmívá se Svobodné forum. Není pro ni partner
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman s německou kancléřkou Angelou Merkelovou

Malát se časovému limitu, který Zeman s Merkelovou strávil, směje. „Ze slušnosti,“ nazývá čas věnovaný německou kancléřkou. „To je odpovídající čas, který si politik formátu současného prezidenta České republiky zaslouží. Prostor pobavit se o tom, jaká byla cesta, jaké to máme ale počasí, jak se vám u nás líbí a nechtěla byste někdy přijet?“ konstatuje Malát. 

Původní text ZDE.

Uvádí, že Merkelová evidentně nechtěla s českou hlavou státu hovořit o hlubších tématech, protože pro ni není partnerem. Zeman je totiž zapsán jako proruský politik nabourávající EU.

„Kdyby pro ni byl důležitý, věnovala by mu výrazně větší prostor a oznámila by témata, která spolu budou řešit. Jenže to by bylo možné jen těžko, vzhledem k tomu, že Angela Merkelová je výrazně proevropsky orientovaná, na rozdíl od Zemana. Jednoduše si spolu nemají o čem povídat,“ uzavřel Malát s tím, že jediný hmatatelný výstup je tak český pozdrav z úst kancléřky Merkelové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…