Metylalkohol není z více zdrojů, myslí si ministr Bendl

12.09.2012 18:48

Podle ministra zemědělství Petra Bendla metylalkohol zřejmě nebude pocházet z více zdrojů. Spíše prý půjde o jednoho výrobce, který sice nevyrobil nebezpečné nápoje záměrně, ale distribuoval je téměř po celé republice.

Metylalkohol není z více zdrojů, myslí si ministr Bendl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

„Podle všeho nepůjde o víc zdrojů,“ prohlásil Petr Bendl v Impulsech Václava Moravce. Jde ale prý jen o jeho odhad. „Stále není jasný zdroj,“ dodal. I proto nemohl sdělit, kdy to vše skončí. Je totiž jasné, že alkohol byl distribuován po celé republice, neví se ale, kolik ho na trhu stále je. I proto bylo zakázáno vládou prodávat alkohol ve stáncích.

„Já bych v tuto chvíli doporučoval žádný tvrdý alkohol nepít,“ míní Bendl. Před pivem a vínem ale nezrazuje, sice se objevily jisté spekulace, zatím to ale nevypadá, že by mohl být metylalkohol i ve vínu.

„Zcela se tomu zabránit nedá nikdy,“ dodal ministr. Je tak možné, že se může situace opakovat. Je ale třeba takové nebezpečí co nejvíce minimalizovat. „Počítáme, že všichni inspektoři se budou věnovat celé té záležitosti, než odstraníme to riziko nadobro,“ ujistil.

O záměr či dokonce teroristický útok zřejmě nejde. „Spíše to ukazuje, že někdo obcházel zákon a snažil se si přivydělat,“ shrnul Bendl. Pokud by se situace ještě více vyhrotila, vláda je prý připravena dočasně zcela zakázat rozlévání alkoholu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…