Mezi Janouškovými vlivnými byl i Richter

06.04.2012 18:03

Lobbista Roman Janoušek uplatňoval svůj vliv v Praze nejen přes Pavla Béma a magistrátní úředníky, které známe z již zveřejněných nahrávek. Jeho seznam elit, s jejichž pomocí hýbal městem, nově doplňuje výpis z mobilního telefonu z roku 2007, který zveřejnil deník Insider.

Mezi Janouškovými vlivnými byl i Richter
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

K trojici mocných úředníků (Bém, Ďurica a Toman) se v něm přidává jméno Bořka Votavy, který byl zodpovědný za územní plán. To bylo, připomíná deník, z hlediska Janouškových zájmů klíčové: lobbistův byznys totiž spočíval zejména v transakcích s pozemky, které se často právě díky zázračným změnám v územním plánu zhodnotily.

Výpisy z Janouškova telefonu

Ze starostů jednotlivých městských částí už Insider psal o současném ministrovi životního prostředí a tehdejším starostovi Prahy 6 Tomáši Chalupovi. S Janouškem si ovšem pravidelně telefonovali a psali esemesky také starosta Prahy 10 a tehdejší pražský radní Milan Richter či Milan Coller, dlouholetý starosta Uhříněvsi, městské části s lukrativními pozemky.

Zejména lokalita Uhříněvsi byla v době, kterou zachycují výpisy, zajímavá. Prožívala stavební boom, nadto právě v roce 2007 řešila aféru s miliardovými pozemky, které se obci pokusili vyfouknout spekulanti.

Jak už jsme si v minulých dílech seriálu deníku Insider o Janouškových telefonátech zvykli, ani nově jmenovaní aktéři nechtějí o svých vazbách na zákulisního hráče pražské politiky nijak mluvit. „Cože? Jste se úplně zbláznili," reagoval na žádost o rozhovor serveru Aktuálně.cz Bořek Votava, který musel z magistrátu odejít po nástupu nynějšího primátora Bohuslava Svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …