Milan Knížák nechápe: Buď Babiš na Zemana něco ví, nebo...

10.11.2017 11:22

Profesor Milan Knížák nechápe, jak mohla takřka třetina voličů podlehnout falešnému vábení Andreje Babiše (ANO) a odevzdat mu svůj hlas. Nechápe tak, proč Babiše podporuje Miloš Zeman, když o sobě rád neustále opakuje, že je nadstranickým prezidentem. Prý je to možná tím, že Babiš patří do nebe...

Milan Knížák nechápe: Buď Babiš na Zemana něco ví, nebo...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Andrej Babiš drtivě vyhrál volby. Umělec Milan Knížák prý chvíli po volbách věřil, že by mohla vzniknout široká koalice namířená proti hnutí ANO. Od počátku však nevěřil ani komunistům, ani Tomio Okamurovi (SPD); a Knížákovy obavy se prý postupně naplňují. Svou roli v tom sehrávají i prozatím nestálí Piráti.

„Babiš byl a zůstal chováním a jednáním komunista, tzn. člověk schopný všeho. Má pocit nadřazenosti, myslí, že na všechny vyzraje. Sází na taktiku všechno všem slíbit, nesplnit nic a vymlouvat se na to, že mu to ostatní nepovolili. Tyto sliby střídá se zastrašováním. To ostatně dělal i Sobotkově vládě. To, co se povedlo, si Babiš okamžitě přisvojil, a to nepovedené zavinili koaliční partneři. Normálně by mi bylo líto všech, kteří Babišovi uvěří, ale to nejsou nevinné oběti, jen hlupáci, kteří se chtějí přiživit na moci,“ napsal pan profesor. 

Babišovo chování je natolik průhledné, že Knížák nechápe, proč ho lidé ještě neprohlédli. Stejně tak nechápe, proč v Babišův prospěch vystupuje tak výrazně Miloš Zeman, který o sobě rád říkává, že je prezidentem nadstranickým. Možná je to tím, že Babiš na Zemana něco ví, a drží tím prezidenta tzv. pod krkem. Podle Knížáka ale existuje i jiná možnost. „Ale možná je to tím, že Zeman fyzicky i psychicky kolabuje,“ dodal Knížák.

Mohl by to změnit Mirek Topolánek. Pokud se stane prezidentem, Babišovi by prý na ruku takhle nešel.  

„A tak si to shrneme (jako kapitán Exner). Babiš umí jen nadávat, pomlouvat a vydělávat do vlastní kapsy. Babiš je ze všech nejlepší, nejchytřejší, nejpoctivější, zatímco ostatní kradú. Asi patří do nebe,“ uzavřel svou úvahu Milan Knížák.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…