Milane, nech toho. Bývalý předseda ČSSD odkryl důvody toho, co předseda Senátu předvádí v posledních dnech

26.05.2018 11:38

Expředseda ČSSD a bývalý premiér Jiří Paroubek se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz obul do předsedy Senátu Milana Štěcha. Podle jeho slov pořád proti někomu bojuje. „Ne tedy za něco, což by zejména měl, ale proti něčemu,“ uvedl Paroubek.

Milane, nech toho. Bývalý předseda ČSSD odkryl důvody toho, co předseda Senátu předvádí v posledních dnech
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Štěch je podle jeho slov rozpracován na několika frontách. „Bojuje jednak proti účasti ČSSD ve vládě. Přitom jeho politický analfabetismus nemůže být zase až tak veliký, aby nevěděl, že u vysokého představitele ČSSD jako je on,  toto politicky nové vedení – v případě nesouhlasu členů vyjádřeného v referendu – zničí...“ řekl Paroubek, i když on sám není osobně nadšen z toho, že v čele vlády s účastí ČSSD by měl stát trestně stíhaný člověk. 

  • Původní text ZDE.

„Ale pokud už referendum s účastí všech členů ČSSD o tom, zda jít do vlády či nikoliv, bylo vyhlášeno, a pokud to bylo učiněno (nepochybně také s přispěním M. Štěcha v předsednictvu strany) s možností hlasování členů po dobu několika týdnů a nikoliv v sevřeném čase nejlépe jednoho dne, či jednoho víkendu, měl by případný nesouhlas členů s postupem vedení strany, pochopitelně zcela zničující dopad na stranu jako celek. A to pět měsíců před komunálními a senátními volbami. Upřímně, voliči nemilují rozhádané strany,“ sdělil dále Paroubek a podotkl, že Štěch svým chováním dělá vše pro to, aby výsledek ČSSD ve volbách na podzim byl co nejslabší. 

Jako další předmět útoků si pak podle Paroubka vzal Štěch také jeho. „To, co jsem slyšel, že říkal na mou adresu minulý týden na předsednictvu strany, jsem ještě  přehlédl. Bylo to interní povídání a není potřeba se vzrušovat. M. Štěch však nyní na Novinkách.cz říká vlastně totéž veřejně,“ poznamenává ke Štěchovým slovům Paroubek.

„Že prý jsem neměl v roce 2011 důvody z ČSSD odejít. A že prý jsem celých osm let ČSSD napadal. Není to pravda, ani jedno, ani druhé. Pokud jsem k někomu měl v posledních letech výhrady, tak to byli hlupáci typu Štěcha a neschopní politici typu Sobotky. A samozřejmě, pokud udělali politicky nesmyslné kroky, komentoval jsem to. Pokud jsem v roce 2011 vytvořil stranu národních socialistů, bylo to proto, neboť jsem předpokládal, že tato politická formace může absorbovat ty voliče, kteří budou prchat postupně s přibývajícím časem od sociální demokracie. Národní socialisté však neměli peníze. Skončili tak jako strana a voličů, které ztratili Sobotka se Štěchem a spol., se postupně ujali jiní. A byl to především A. Babiš,“ poznamenal Paroubek a projekt Babiše nazval predátorským.

„Jsem rád, že jsem na čtvrteční konferenci v Ostravě získal opravdu nebývale velkou důvěru ostravských sociálních demokratů. Přál bych M. Štěchovi, aby také on měl podobnou důvěru mezi členy sociální demokracie. Velmi si cením zájmu ostravských sociálních demokratů o mou kandidaturu do Senátu a věřím, že dokonce ani M. Štěch nebude kašlat na názory členů a uklidní se,“ dodal Paroubek se slovy, že Štěch poněkud přeceňuje jeho možnosti v senátních volbách.

„Zvolení kohokoliv za ČSSD do Senátu se bude rovnat malému politickému zázraku. Nicméně M. Štěch se již teď obává o svou osobní pozici ve vedení Senátu... Je to trapné. Nech toho, Milane!“ uzavřel Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…