Miloš Zeman jede dál. Dnes si před lidmi vyřídil své účty se soudci

30.05.2017 15:44

V obci Kozojídky v Jihomoravském kraji navštívil prezident Miloš Zeman i vinný sklípek. Následně se pak vydal diskutovat s občany. Zde mimo jiné poděkoval starostovi obce za to, že se stará o mladé lidi. „Když si mi starostové stěžují, že jim mladí lidé utíkají, říkám jim, ať si stěžují sami na sebe,“ podotkl.

Miloš Zeman jede dál. Dnes si před lidmi vyřídil své účty se soudci
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

První otázka z publika směřovala na opětovnou Zemanovu kandidaturu. „Je vidět, že nesleduješ denní tisk, což je ti ke cti, neboť si uchováváš duševní zdraví,“ odvětil za potlesku Zeman mladé dívence. 

„Můj názor je všeobecně známý. Několikrát jsem je urazil. Naposledy jsem tak činil v kauze Davida Ratha, když byly odposlechy označeny jako nezákonné,“ řekl Zeman ke stavu českého soudnictví. Následně pak vyprávěl jeden příběh. „Byla holčička, ta se jmenovala Lucinka. Byly jí tři roky. A ta holčička měla otčíma, jenž ji seřezal řemenem za to, že vypila sklenici s mlékem. Otec jí pak donutil jíst vlastní zvratky. Holčička se jimi udusila. Soudce, který to soudil, se jmenoval Zelenka. Obvinění z vraždy překvalifikoval na ublížení z neznalosti a dal tomu otčímovi podmíněný trest. Odvolací soud tento rozsudek zrušil,“ řekl pak k tomu, že jde o jednotlivce, kteří o jednotlivých soudních případech rozhodují. Následně si Zeman také postěžoval na omezené kompetence hlavy státu.

/p>

Další otázka směřovala k exekucím. Zde se Zeman vyjádřil tak, že podporuje teritoriálních exekucí. „Princip znamená, že se exekutor bude pohybovat ve svém teritoriu. Dlužníci jsou dostatečně ochráněni principem osobního bankrotu. Ale já osobně nemám dlužníky rád,“ řekl.

Závěrem pak Zeman podepsal pamětní knihu a připevnil na prapor obce prezidentskou stuhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…