Ministerstvo obrany se chystá prodat drahé budovy v Praze

05.12.2011 8:59

Ministerstvo obrany vlastní řadu nepotřebných budov v Praze, Brně a dalších městech. Kvůli hospodářské krizi uvažuje o jejich prodeji. Jedná se o nemovitosti na lukrativních místech. Informuje o tom deník Právo.

Ministerstvo obrany se chystá prodat drahé budovy v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Alexandr Vondra

Největším lákadlem má být vila v ulici Na Zlatnici v pražském Podolí, činžovní dům v Sobotecké ulici na Vinohradech a zejména klasicistní trojkřídlá budova kasáren v pražském Karlíně. Tato čtvrť začíná být vyhledávaným místem pro kanceláře a bydlení. Velká kasárna Jana Žižky z Trocnova navíc leží blízko metra i nedaleko historického centra města.

Zájem o budovy ministerstva obrany bude i v době krize, jen výnos bude menší

Právo zjistilo od realitních makléřů, že o takové objekty bude zájem i v době krize, i když jsou často v dezolátním stavu. „Zájem budou mít určitě developeři i investoři, protože mají stále dostatek volného kapitálu, který je potřeba umístit," řekl Právu ředitel realitní kanceláře Ivo Gavlas.

Obrana za budovy dostane nejspíš menší částku, než kdyby se k prodeji odhodlala dříve. Počítá s tím také ministr obrany Alexandr Vondra (ODS). Důvodem pro prodej budov je nákladný provoz prostorných objektů. Ročně přijde na milióny korun.

Než se dají budovy do veřejné dražby, musí je obrana nabídnout jiným stáním složkám k bezúplatnému převodu. O kasárna v Karlíně třeba projevil zájem Nejvyšší kontrolní úřad, který hledá místo pro vlastní sídlo. Zatím si za 44 milionů ročně pronajímá budovu Tokovo v pražských Holešovicích.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…