Ministerstvo se kaje po předražené zakázce. Příště už si prý dá pozor

21.08.2012 17:48

Nevýhodný tendr na nové pavilony Ústřední vojenské nemocnice prý ministerstvo obrany poučil. Jeho mluvčí slíbil, že do budoucna bude úřad při vytváření PPP projektů mnohem pečlivější. Samotný projekt dostavby nemocnice byl podle některých předražen.

Ministerstvo se kaje po předražené zakázce. Příště už si prý dá pozor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schránka na stížnosti pacientů

Ministerstvo obrany přesně stanoví odpovědné vedoucí a programové pracovníky v případě, že se někdy v budoucnu rozhodne pro výstavbu formou projektu spolupráce soukromého a státního sektoru (PPP). Bude také dbát na hospodárnost při využívání finančních prostředků. Vyplývá to z opatření, která obrana přijala na základě doporučení Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), který prověřoval nyní již zrušený PPP projekt, jehož cílem byla výstavba nových pavilonů v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN).

 Podle závěrů NKÚ přišel zrušený miliardový projekt stát na 217 milionů korun, které musel zaplatit za poradenské služby a úhradu vynaložených nákladů soukromému investorovi.Kvůli omezeným rozpočtovým možnostem nyní vedení úřadu žádný podobný projekt neplánuje. Při možné přípravě budoucích PPP projektů bude obrana důsledně stanovovat kritéria pro hodnocení splnění cílů výstavby či rekonstrukce objektů vojenského zdravotnictví, uvedl mluvčí ministerstva Jiří Caletka.

Projekt partnerství mezi státním a soukromým sektorem měl státní kase přinést úspory až 30 procent z celkových nákladů. Z nového posouzení výhodnosti ale vyplynulo, že se úspora snížila na deset procent. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…