Ministerstvo žádá dopraváky, aby kvůli registru přimhouřili oko

13.07.2012 17:17

Nový centrální registr vozidel má stále problémy a řidiči kvůli tomu nemohou registrovat svá vozidla. Problémy přetrvávají již celý týden, proto nyní ministerstvo dopravy žádá dopravní policii, aby při kontrole „přimhouřila oko“ nad řidiči, u kterých kvůli chybám v registru vozidel objeví nějakou nesrovnalost.

Ministerstvo žádá dopraváky, aby kvůli registru přimhouřili oko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní kontrola

Podle šéfa dopravní policie Leoše Tržila je však benevolence policistů omezena. „Všechny přestupky policisté řidičům odpustit nesmějí. Například u jízdy bez platné registrační značky nemají jinou možnost, než tento přestupek automaticky oznámit správnímu orgánu,“ říká Tržil pro Českou televizi. Pokud se však bude jednat o přestupek, který je podle zákona možné řešit domluvou, mohou policisté s ohledem na mimořádné okolnosti "přimhouřit oko".

Nový centrální registr vozidel policisté spustili na začátku týdne. Od té doby má problémy a na úřadech se tvoří dlouhé fronty. Ačkoliv ministr dopravy Pavel Dobeš ve čtvrtek slíbil, že další problémy se systémem už nebudou, měl systém ještě v pátek na některých pobočkách fatální problémy. Například v Plzni, Děčíně, či na velké pobočce v Praze na Bohdalci. Na postižených pracovištích systém funguje pomalu, nebo například nelze tisknout dokumenty.

„Zásadní chyby byly odstraněny. Samozřejmě i dnes bylo vysláno několik pracovních týmů do krajských měst, mají poskytovat metodickou podporu při vykonávání samotné agendy,“ říká mluvčí ministerstva dopravy Jakub Žižka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…