Ministr Chládek před vládou „škrtil" dalšího člena vlády Brabce

09.04.2014 12:10

Koaliční spory mezi sociální demokracií a hnutím ANO přerostly i do fyzické roviny, když před dnešním zasedáním vlády ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) v žertu škrtil svého kolegu - ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO).

Ministr Chládek před vládou „škrtil" dalšího člena vlády Brabce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Marcel Chládek

Ministr, který by měl ze své funkce být vzorem i pro mládež, se na vládního partnera vrhl se slovy: „Já ti dám koaliční schůzku." Narážel tak pravděpodobně na odpolední zasedání koaliční rady, na níž si chtějí obě strany vyříkat skutečné spory z posledních dní. Ty se týkaly především financování zdravotnictví nebo postoje k situaci v důlní společnosti OKD.

„To jsme se dohadovali, jestli bude navýšeno životní prostředí nebo školství," komentoval „škrcení" svého kolegy ministr Chládek s úsměvem. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) dnes totiž také představí koaličním partnerům návrh státního rozpočtu na příští rok.

Chládek se s Brabcem zná léta, jsou bývalí spolužáci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…