Ministr Chovanec se vyjádřil k temným předpovědím o policii

04.08.2016 13:44

Po startu nové Národní centrály proti organizovanému zločinu odešlo od policie pět policistů. Další dva nebo tři odchod oznámili. Novinářům to dnes řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Vznik nového útvaru vyvolal roztržku uvnitř vládní koalice mezi ČSSD a hnutím ANO, které hrozilo odchodem z vlády, nelíbil se ani státním zástupcům. Podle Chovance zatím nový útvar funguje velmi dobře.

Ministr Chovanec se vyjádřil k temným předpovědím o policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Nenaplnily se prognózy, že nastanou masivní odchody policistů,“ zdůraznil na tiskové konferenci Chovanec. Odmítl, že by policisty v novém útvaru udrželo to, že průměrně dostanou přidáno 5000 korun. „Nevěřím tomu, že by se ti policisté dali takzvaně koupit,“ prohlásil Chovanec. Ministr dodal, že zvyšování platů čeká i další policejní složky, například protidrogovou centrálu. „Jednáme i o zvýšení platů ostatních specialistů,“ doplnil náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube. Týká se to podle něj například útvaru zvláštních činností nebo odborníků z kriminalistického ústavu.

Podle ministra zatím policisté přechod do nového útvaru zvládají velmi dobře. Dodal také, že policie a vnitro vyřídily všechny připomínky, které k reformě měli státní zástupci. Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) vznikla sloučením protimafiánského a protikorupčního útvaru. V nové policejní složce pracuje 870 policistů. Ředitelem NCOZ je Michal Mazánek, jehož podřízení se budou zabývat například korupcí, terorismem, extremismem, migrací či rozsáhlou hospodářskou kriminalitou.

Před spuštěním centrály byly obsazeny pozice náměstků ředitele a většiny sekcí, které se zabývají jednotlivými druhy kriminality. Funkce si v podstatě rovnoměrně rozdělili členové protimafiánského a protikorupčního útvaru. „Spolupráce uvnitř tohoto týmu je velmi dobrá a upozorňuji, že minimálně tento tým se nedělí na ty z toho či onoho útvaru. Je to kompaktní celek,“ řekl Laube.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…