Ministr Ťok se vyjádří k nabídkám v tendru na mýto

08.03.2018 7:15

V tendru na provoz mýtného systému po roce 2019 dnes vypršel termín pro podání předběžných nabídek. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) se k nabídkám vyjádří na dnešní tiskové konferenci. Do tendru se přihlásili čtyři uchazeči. Informuje o tom ČTK.

Ministr Ťok se vyjádří k nabídkám v tendru na mýto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Dan Ťok

Mýtné se vybírá od roku 2007 elektronicky na 1 400 kilometrech dálnic a silnic první třídy v Česku. Vztahuje se na nákladní auta a autobusy. Za deset let se na mýtném vybralo zhruba 77,5 miliardy korun.

Po podání předběžných nabídek se bude podle Ťoka hodnotit, zda je technické řešení v souladu s právem. Ministerstvo bude také vyjednávat s uchazeči o ceně a podmínkách kontraktu. Tendr počítá mimo jiné s tím, že po roce 2019 se zpoplatnění rozšíří o dalších 900 kilometrů silnic první třídy.

Tendr může podle dřívějšího vyjádření ministra pokračovat i navzdory tomu, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázal ministerstvu podepsat smlouvu s případným vítězem soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…