Ministryně Jourová se svěřila čtenáři, proč chce být eurokomisařkou

15.07.2014 17:30

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová je kandidátkou hnutí ANO na eurokomisařku. Pokud by však odešla, opustila by na ministerstvu rozdělanou práci, připustila v odpovědi čtenářce ParlamentníchListů.cz.

Ministryně Jourová se svěřila čtenáři, proč chce být eurokomisařkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová, krajský lídr ANO 2011

„Je to velká výzva pro mě osobně a současně šance pro Českou republiku. To ale neznamená, že by se mi odcházelo lehce - od lidí, od přátel i od rozdělané práce,“ připustila Věra Jourová v odpovědi pro čtenářku, která ji nazvala jednou z nejoblíbenějších političek.

Ministryně skutečně má několik témat, která má ve svém resortu rozpracovaná. Na některá z nich se jí ptali i další čtenáři ParlamentníchListů.cz, například na hospodaření s dotacemi. „Loni se nedočerpalo až deset miliard korun, letos podle odhadů hrozí nedočerpání 24 miliard korun a dalších 26 miliard korun bude v ohrožení příští rok. Ale jsou to pouze odhady a my pracujeme na tom, aby konečná čísla byla nižší. Nešťastné je, že teď navíc sešel konec starého a začátek nového programového období, což celou věc ještě komplikuje,“ popsala Jourová, jak se to nyní má s čerpáním evropských peněz.

Další odpovědi Věry Jourové čtenářům na jejím profilu:

Dalším tématem je titul „vesnice roku“. Zde se čtenářka Hanka ministryně zeptala, co z takového titulu budou mít prostí občané. „Cílem této soutěže je povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, ale také snaha vyzdvihnout aktivity obcí, jejich představitelů a občanů, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci,“ vysvětlila Jourová.

Odpověděla pak i na další dotaz z oblasti místního rozvoje, a to ohledně cyklostezek. Zde Jourová upozorňuje na Integrovaný regionální operační program pro roky 2014 až 2020. „Výstavbě cyklistické infrastruktury je v materiálu  věnována velká pozornost, cílem je vytvořit podmínky pro mobilitu a optimalizaci sítě cyklostezek a cyklotras. I nadále budou tedy podporovány projekty rozvíjející cyklodopravu, například výstavby a rekonstrukce cyklostezek a cyklotras, budování doprovodné infrastruktury ve vazbě na další systémy dopravy nebo realizace cyklistických jízdních pruhů,“ píše Jourová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

8:05 „Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

„Slova, která popisují všechen hněv, který cítíme, pravděpodobně ještě nebyla vynalezena,“ napsal uk…