Ministryní školství by mohla být Klasnová, myslí si Peake

26.03.2012 20:31

Jako vhodnou kandidátku na místo po ministru školství Josefu Dobešovi označila vicepremiérka Karolína Peake manželku Víta Bárty Kateřinu Klasnovou. Věci veřejné podle ní rozhodnou o Dobešovu nástupci do týdne až deseti dnů.

Ministryní školství by mohla být Klasnová, myslí si Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

"Koho jsem ještě nezmiňovala, ale tajně si jako na možnou kandidátku na tuto pozici myslím, je moje kolegyně Kateřina Klasnová," uvedla v rozhovoru pro Radiožurnál vicepremiérka Peake. Klasnová se k tomu zatím nevyjádřila.

Klasnová mluvila o Dobešově odchodu první

Bártova manželka Klasnová je nyní místopředsedkyní Sněmovny a Věcí veřejných. V únoru také vůbec jako první vysoce postavený politik nejmenší vládní strany veřejně řekla, že by její strana mohla Dobeše vyměnit, když do konce března nevyřeší problém s čerpáním miliard z fondů Evropské unie.

Dobeš opouští ministerstvu k 31. březnu poté, co vyjádřil svůj nesouhlas s dalšími škrty na svém ministerstvu. Nechce být tím, kdo bude učitelům snižovat platy. Po jeho rezignaci však volali politici i veřejnost - kvůli reformě vysokých škol, státním maturiám nebo právě kvůli problémům s čerpáním dotací z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …