"Boxera ze Zemanova štábu" Slezáka vyloučili z řad novinářů. Poškodil prý jejich zájmy

30.01.2018 18:32

Karel Slezák již není členem Syndikátu novinářů České republiky. Z tohoto uskupení byl vyloučen za své boxerské představení ve volebním štábu prezidenta Miloše Zemana v Top Hotelu Praha. Informuje o tom Český rozhlas.

"Boxera ze Zemanova štábu" Slezáka vyloučili z řad novinářů. Poškodil prý jejich zájmy
Foto: Repro YouTube
Popisek: Karel Slezák během útoku na novináře

Pan Karel Slezák na sebe upoutal pozornost během volební soboty, kdy se pustil do potyčky s novináři čekajícími ve štábu vítězného uchazeče o post prezidenta Miloše Zemana. Slezák dával najevo, že se nebojí rozdávat rány. Podle záběrů na videu, které stále koluje po sociálních sítích, zaťal pěsti a byl připraven rozdávat rány. Novináři ho žádali, aby se zklidnil, nebo aby se s nimi vydal na policii.

Potyčka nakonec vyšuměla doztracena, ale policie ji prověřuje jako výtržnictví.

„Řídicí výbor SNČR v úterý 30. 1. 2018 rozhodl vyloučit našeho člena ing. Karla Slezáka. Svým jednáním v sobotu 27. ledna 2018 ve volebním štábu Miloše Zemana po volbě prezidenta republiky poškodil prestiž a zájmy SNČR. Tímto rozhodnutím mu zaniká členství,“ napsal k tomu Syndikát novinářů ČR na sociální síti Twitter.

Incident, při kterém Slezák neváhal rozdávat rány, souvisel s publicistou Milanem Rokytkou, který ve štábu zkolaboval. On sám tvrdí, že mu někdo dal něco do pití, a proto mu bylo zle. Internetoví vtipálci však na sociálních sítích tvrdí, že se Rokytka jen opil. A prokládají to celou řadu koláží, ve kterých si z publicisty tropí humor.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Překvapení ze SPOLU: Vondra zaslal odvážnou odpověď. Může mít dohru

10:51 Překvapení ze SPOLU: Vondra zaslal odvážnou odpověď. Může mít dohru

Jaké jsou v EU hrozby pro svobodu projevu? Bude zastavení cenzury vaší prioritou? A musí se bojovat …