Mirku, už ne! Kalousek se domáhal vstupu na ministerstvo. Toto slyšel

26.03.2020 7:43

“Mirkovi chybí jeho tupé škrtání,” vysmál se Miroslavu Kalouskovi kvůli jeho návrhu osobně najít v rozpočtu úspory jihomoravský exhejtman Michal Hašek z ČSSD. Kalousek totiž požádal Alenu Schillerovou, aby ho na půl dne pustila na ministerstvo a on najde úspory 40 miliard, které bude moci dát živnostníkům postiženým koronavirem.

Mirku, už ne! Kalousek se domáhal vstupu na ministerstvo. Toto slyšel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Prohlášení Miroslava Kalouska (TOP 09) směrem k ministryni financní Aleně Schillerové, aby ho pustila na osm hodin do svého úřadu a ten najde úspory 40 miliard korun, oblétlo během jediného dne celou republiku. Ne vždy se ovšem potkalo s kladnými reakcemi. 

Anketa

Kterou písničku by měl hrát rozhlas pro zlepšení nálady?

hlasovalo: 20087 lidí

“Jsem zoufalý z toho, jak jsou zoufalí živnostníci. Paní ministryně Schillerová, pusťte mě v 7 ráno na ministerstvo, dejte mi tři lidi dle mého výběru a já vám v 16.00 hodin předložím 40 miliard úspor, které můžete druhý den poslat živnostníkům bez zvýšení deficitu. Berete?” napsal Kalousek.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

Příspěvek na sociálních sítích vyvolal mimořádně silnou odezvu. Jen na facebookové stránce exministra Kalouska nesbíral bezmála 800 komentářů.

Poznámku ke Kalouskovu návrhu, že během jediného dne najde 40 miliard úspor, si neodpustil ani bývalý jihomoravský hejtman a vlivný člen ČSSD Michal Hašek. Spíše než kritiku si ale z Miroslava Kalouska udělal srandu. 

Hašek míní, že “Mirkovi” chybí jeho tupé škrtání. “Mirku, nic z toho nebude. Těch tupých účetních operací, jak Tvoji práci nazýval Tvůj premiér Nečas, už si republika a lidi užili dost. Jako hejtmani jsme museli dokonce dávat hasičům a policii na benzín a provoz, aby se nezhroutil Integrovaný záchranný systém,” napsal exhejtman z ČSSD.

“Druhou šanci škrtat už, doufám, nedostaneš a moc prosím paní ministryni Schillerovou, aby Tě na Ministerstvo financí nepouštěla raději ani na půl dne, aby se z toho naše země a lidi nevzpamatovávali zase roky,” vpálil Michal Hašek Kalouskovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…