Zoufalý Kalousek chce najít 40 miliard pro národ. Vyzval Schillerovou

25.03.2020 17:14

Někdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) požádal současnou šéfku státní kasy, aby ho pustila na ministerstvo, aby jí mohl něco ukázat. Co to bude? Nahlédněte.

Zoufalý Kalousek chce najít 40 miliard pro národ. Vyzval Schillerovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek je přímo zoufalý z toho, jak málo chce vláda Andreje Babiše (ANO) pomoct živnostníkům a současně odmítá šetřit na svém provozu, což by v těchto koronavirových časech bylo záhodno. Ministryně financí Alena Schillerová však podle Kalouska dala najevo, že zájmy Babišova Agrofertu, který je dočasně odložen ve svěřenském fondu, jsou jí přednější.

Anketa

Kterou písničku by měl hrát rozhlas pro zlepšení nálady?

hlasovalo: 20087 lidí

„Vláda odmítá na svém provozu ušetřit jedinou korunu. Statisíce živnostníků jsou bez příjmu a desetitisíce trubců ve státní správě si hoví v podmínkách, jako by žádná krize nebyla. Vláda se o své peníze nechce rozdělit. Jde například o:

1. Provozní výdaje kapitol

2. Stop stav přijímání zaměstnanců

3. Slevy na jízdném

4. Dotace agrokomplexu (jíst se bude vždycky) atd.

Během dne bych dokázal škrtnout cca 40 ml. a dát je živnostníkům, aniž bych zvýšil deficit. Stačí chtít. Ale oni nechtějí,“ napsal Kalousek.

Proto prý nemohl zvednout ruku pro vládní balíček.

Jedním dechem dodal, že je opravdu zoufalý, a nabídl Schillerové pomocnou ruku. Jen ho prý musí pustit na ministerstvo.

„Jsem zoufalý z toho, jak jsou zoufalí živnostníci. Paní ministryně financí, pusťte mě v 7.00 ráno na ministerstvo, dejte mi tři lidi podle mého výběru a já Vám v 16.00 předložím 40 mld. úspor, které můžete druhý den poslat živnostníkům bez zvýšení deficitu. Berete?

Kalousek nabídl pomocnou ruku živnostníkům

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…