Mladý Stropnický má možná smůlu

01.09.2015 14:41

Pražští zastupitelé za ČSSD jsou připraveni zdvihnout ruce pro odvolání primátorčina náměstka Matěje Stropnického (SZ/Trojkoalice), pokud někdo hlasování navrhne. V pondělí večer se na tom dohodl zastupitelský klub, řekl ČTK náměstek Petr Dolínek. Hlasování o odvolání náměstka zatím žádný z klubů neavizoval. ANO a ČSSD se minulý týden pouze shodly na tom, že Stropnický neplní úkoly a že by situaci měla vyřešit Trojkoalice. Špičky koalice se znovu setkají ve čtvrtek.

Mladý Stropnický má možná smůlu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

Stropnický, který už dříve obvinil koaliční partnery z ANO a ČSSD ze spolčení, se dnes k situaci nechtěl vyjadřovat. Počká prý na rozhodnutí zastupitelského klubu, který se uskuteční ve čtvrtek. O den dříve by se měli sejít zastupitelé ANO, kteří budou řešit nejenom Stropnického, ale i pozici primátorky Adriany Krnáčové. Klub jí nejprve vyjádřil nedůvěru. Po setkání s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem ale minulý týden od usnesení ustoupil.

Dlouho doutnající spory mezi Stropnickým a Krnáčovou se naplno rozhořely ve chvíli, kdy primátorka nechala náměstkovi odebrat část kompetencí. Mluví se o tom, že pražská koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice je před rozpadem. Jednat o nové koalici je zatím ochoten pouze čtyřčlenný klub Pirátů. Zastupitelé z TOP 09 a ODS jsou zdrženliví. ODS tvrdí, že do koalice nechce. TOP 09 nejprve počká, jak situace dopadne.

Hnutí ANO, které v Praze vyhrálo volby, má s ČSSD a Trojkoalicí v 65členném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 33 hlasů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…