Mocný ODSák promlouvá: Popíšu vám schůzku s Bártou. Tam to všechno začalo

02.07.2013 12:35

Serveru Česká pozice dal rozhovor místopředseda plzeňské ODS Roman Jurečko, označovaný za vlivného hráče ODS. Muž, který se stal oblíbeným terčem předsedy Věcí veřejných Víta Bárty, se rozpovídal o tom, proč jej Bárta tak nenávidí. Vše se prý odvíjí od jedné jeho návštěvy na ministerstvu, kde společně s místopředsedou ODS Jiřím Pospíšilem odmítli jeden Bártův výměnný obchod.

Mocný ODSák promlouvá: Popíšu vám schůzku s Bártou. Tam to všechno začalo
Foto: tan
Popisek: Místopředseda regionálního sdružení a člen výkonné rady ODS Roman Jurečko

Jeho samotného si společně s ministrem Jiřím Pospíšilem prý Bárta vybral jako svůj hlavní terč, na kterém se bude zviditelňovat. „Bárta si vybral mě a Jiřího Pospíšila jako terč, který bude špinit. Zjistil jsem to ve chvíli, kdy za mnou přišel Škárka a řekl mi: „Mám vás sledovat a hledat na vás v Plzni kompromitující materiály,“ líčí ódéesák.

Bártu podle něj rozčílilo, že Jurečko neakceptoval jeho plán na výměnu šéfa Ředitelství silnic a dálnic v Plzeňském kraji. „Bárta chtěl výměnami krajských ředitelů ŘSD získat v regionech vliv a moc,“ vysvětluje Jurečko. V tomto případě chtěl úspěšného dlouholetého šéfa vyměnit za Pavla Rödla, bývalého primátora, který přeběhl od ODS k němu.

Pozval si nás a na papír napsal „Rampula“

„Pak si mě a Pospíšila pozval na Ministerstvo dopravy, abychom probrali koaliční záležitosti,“ líčí Jurečko. „Když Pospíšil viděl, jak se schůzka začíná vyvíjet, odešel. Jsou to dva absolutně odlišné světy. Pan Pospíšil je na tom podstatně lépe než já, protože má krédo, že se s ním nechtěl ani bavit,“ líčí dále.

A co tehdejšího ministra spravedlnosti tak vyděsilo? „Bárta vzal papír a velkými písmeny napsal „RAMPULA“,“ vzpomíná Jurečko. „Domluva měla znít takto: My podržíme Rampulu, on v Plzni nevymění šéfa ŘSD, pro jehož výměnu však neexistoval jediný důvod,“ popisuje dále.

V tu chvíli si prý vzpomněl na varování, že Bárta na něj shání kompromitující materiály. „Pane Bárto, pročpak to jméno Rampula píšete na papír, když jsme u vás na ministerstvu. Co to znamená?“ zeptal se prý nahlas. „Počkejte, pane Jurečko. Abychom si rozuměli, tady na vás máme materiály, ale jsem schopen je v Plzni mít na kohokoliv. Udělejme v Plzni holport,“ reprodukuje dnes slova současného véčkařského předsedy.

Po této zkušenosti prý odmítl dělat s Bártou jakékoliv obchody, a ten jej začal nenávidět. Česká pozice doplňuje, že oslovila Víta Bártu s dotazem, zda skutečně napsal na papír jméno neblaze proslulého vrchního státního zástupce Vlastimila Rampuly. Předseda VV prý neodpověděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…