Moravec nebude potěšen. Tolik se včera na ČT snažil, ale stejně asi nezabrání věci, proti které se bouří celá kavárna

05.02.2018 8:48

Komunisté stále trvají na tom, aby v čele sněmovní komise pro kontrolu GIBS usedl jejich poslanec Zdeněk Ondráček. Ten přitom v roce 1989 zasahoval proti demonstrantům, což je právě trnem v oku mnohým současným politikům. Píše o tom dnešní Právo. Diskuse na toto téma také probíhala včera u Václava Moravce v České televizi.

Moravec nebude potěšen. Tolik se včera na ČT snažil, ale stejně asi nezabrání věci, proti které se bouří celá kavárna
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Zdeněk Ondráček

Co se týče hnutí ANO, to je v otázce jmenování Ondráčka šéfem komise pro kontrolu GIBS rozdělené. „Není zcela proti, protože potřebuje vedle ČSSD i hlasy KSČM k zajištění důvěry vládě,“ spekuluje Právo. A tak již včera předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček připustil, že ANO je ochotno s komunisty o Ondráčkovi jednat. 

Anketa

Který kandidát na předsedu ČSSD je nejlepší?

57%
3%
hlasovalo: 19416 lidí

On sám prý s tím má osobní problém, nepovažuje to za šťastné řešení, ale na druhou stranu chápe, že je to pro KSČM natolik důležité, že znovu dali tuto otázku na stůl. Jak dodává Právo, pro komunisty je podpora Ondráčka v čele komise symbolické uznání váhy KSČM v nejvyšší politice. 

Proti jmenování Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS zůstává Jan Hamáček, místopředseda Sněmovny za ČSSD. Ten včera v ČT uvedl, že sociální demokracie pro pana Ondráčka nehlasovala a hlasovat ani nebude. A to přitom Hamáček o víkendu připustil vládu s obviněným Andrejem Babišem, neboť velmi nekomfortní variantou jsou pro něj předčasné volby. 

Moravec se včera ve svém pořadu tématu Ondráčka v čele komise pro kontrolu GIBS dlouho sveřepě držel, až mu všichni hosté řekli, že jej má konečně opustit. „Já osobně mám pocit, že tomu věnujeme příliš mnoho času na to, jak je to závažné,“ uvedl Hamáček. Politička TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, jež byla rovněž hostem pořadu, i předseda Sněmovny mu dali ze pravdu. „Ale je to symbolické v časech, kdy probíhaly Palachovy týdny,“ nechtěl se tématu vzdát Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…