My to opravíme. Dáme peníze. Noviny shrnují, co poslední dobou slíbil lidem Andrej Babiš

17.03.2015 7:28

Ministr Andrej Babiš byl s Danem Ťokem na návštěvě v Ostravě, kde podle Hospodářských novin sliboval lidem lepší budoucnost. Budou prý řešit jejich problémy, jako je nutná a zdlouhavá oprava mostů na dálnici D47. Ujišťoval obyvatele Ostravy také o tom, že se jim daří zamezovat rozkrádání. Podle HN na svém Twitteru dokonce slibuje pomoc Divadlu Na Fidlovačce a ostatním projektům.

My to opravíme. Dáme peníze. Noviny shrnují, co poslední dobou slíbil lidem Andrej Babiš
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na besedě v Ostravě byl Andrej Babiš v dobré náladě

I přesto, že předvolební kampaně jsou ještě daleko, ujišťuje Andrej Babiš svými projevy o lepší budoucnosti obyvatele Ostravy. „Tenhle region to má těžké a já po dnešku vím, že sem musím jezdit častěji. Potřebujeme vizi,“ prohlásil Babiš ve svém projevu v hlavním sále ostravského Domu kultury. „Já myslím, že už to měníme, že už to není Klondike, už se nebudou krást miliardy,“ pokračoval Babiš dále s oznamováním, že zamezí korupci. Píšou Hospodářské noviny.

Podle HN je Babišovo dvoudenní návštěva Ostravy jen jeho promyšleným marketingový tahem, kdy spojí politickou kampaň s vládní mocí. Včera prý s ministrem dopravy Danem Ťokem byl přítomen u poškozených mostů na dálnici D47. Ministr dopravy a bývalý šéf stavební firmy Skanska tam prý oznamoval jejich ochotu s opravením mostů: „Nemůžeme ty mosty nechat spadnout. Ty dálnice navíc stavíme pro vás, pro lidi, co po nich jezdí, a není možné čekat na to, až se právníci dohodnou, kdo má pravdu. My je proto opravíme jako stát a budeme cenu požadovat po konsorciu vedeném Eurovií.“ Podle Hospodářských novin to vypadá, že chce Babiš s Ťokem jen vzbudit u tamní veřejnosti dojem, že někdo z Prahy chce konečně řešit jejich problémy.

Dle Hospodářských novin zorganizoval Babiš při své návštěvě Ostravy i autogramiádu, kde se dokonce rozdávaly i slevové kupony. Podle HN je to Babišova permanentní kampaň, kterou mu už před volbami v roce 2013 doporučili jeho američtí stratégové z poradenské agentury Penn Schoen Berland.

Po kritice koaličních partnerů z ČSSD na sjezdu ANO, se podle HN Babiš zatím nepouští dále do sporu s Bohuslavem Sobotkou. „Politika je svinstvo a hnus, ale moc o tom nechci mluvit, abych zase nevyvolal nějaké koaliční přestřelky,“ řekl Babiš.

Podle Hospodářských novin Andrej Babiš na svém twitterovém účtu slibuje lidem věci, které příliš nesouvisí s jeho ministerstvem. Slibuje jim například pomoc pražskému Divadlu Na Fidlovačce, které se potýká s nedostatkem peněz. Dále se zmiňuje o postavení nové bruslařské haly v souvislosti s úspěchy Martiny Sáblíkové. Již dříve prý lobboval za to, aby pražská zoo obdržela pandu, není to tedy poprvé podle HN, co se Babiš snaží přesvědčit veřejnost o své dobré vůli pomoci.

Divadlu Na Fidlovačce prý Babiš pomůže sponzorskými dary z Agrofertu ve výši dvou milionů ročně, píšou Hospodářské noviny. Se slíbenou pandou a bruslařskou halou to již bude těžší a podle HN to nepůjde vyřešit jen jejich předvolebním heslem: „Prostě to zařídíme“.   

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …