Na Berounsku zemřela žena, možnou příčinou je metanol

23.02.2014 14:26

V Zadní Třebáni na Berounsku zemřela dnes dopoledne jednašedesátiletá žena. Policisté nevylučují, že příčinou její smrti byla otrava metanolem. Mohlo se ale jednat i o cévní příhodu. Co smrt ženy způsobilo, potvrdí pitva. Sdělila to mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Na Berounsku zemřela žena, možnou příčinou je metanol
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Žena zemřela v penzionu v Zadní Třebáni, kde v sobotu večer pila vodku. Láhev policisté zajistili a poslali na expertizu. „Jedná se o běžný postup. Lékař na místě metanol jako příčinu smrti nepotvrdil, více ukáže zdravotní pitva," informovala mluvčí policie.

Jednou z možností příčin smrti je také cévní příhoda, zdravotní stav zemřelé také policisté zjišťují. „Varování je ale na místě, stále je v oběhu přibližně dva tisíce litrů alkoholu obsahující nebezpečný metanol," uvedla Zatloukalová.

Metanol je alkohol, který lidský metabolismus mění na formaldehyd a kyselinu mravenčí, které jsou pro člověka silně toxické. Ve větších dávkách způsobuje oslepnutí a smrt. Lidé by proto neměli nakupovat alkohol, jehož původ není prověřený.

V České republice od září 2012 metanol zabil 51 lidí, další desítky skončily v nemocnici. Policie stíhá v souvislosti s touto kauzou přes tři desítky lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …