Na Václaváku se pokusil upálit další muž. Policistům se jej ale podařilo zadržet

19.01.2019 20:39

U Národního muzea v Praze se dnes pokusil upálit člověk. V rozmezí 24 hodin jde již o druhý případ. V pátek odpoledne se na Václavském náměstí pokusil upálit čtyřiapadesátiletý muž. Prý chtěl následovat příkladu Jana Palacha. Záchranná služba dnes na sociální síti Twitter oznámila, že dnes okolo 16. hodiny se pokusil upálit další.

Na Václaváku se pokusil upálit další muž. Policistům se jej ale podařilo zadržet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

V České republice se v rozmezí zhruba 24 hodin pokusili upálit dva muži. Jeden z nich svůj čin dokonal a má popáleniny zhruba na 30 procentech těla, ale druhý muž svůj čin naštěstí nedokonal.

„U Václavského nám. jsme od PČR převzali 47letého muže, inspektor a záchranáři jej ošetřili a převezli s lehkým úrazem hlavy do VFN,“ napsali záchranáři.

Strážci zákona k tématu doplnili, že muž, ročník narození 1972, oznámil na tísňovou linku, že hodlá ukončit svůj život. Policisté, kteří dorazili na místo, muži v sebevraždě zabránili a předali ho do péče záchranářů.

„Policie šetří okolnosti události, ke které se schylovalo u Národního muzea. Muž (1972) krátce před 16. hodinou oznámil na tísňovou linku 158, že se chce polít hořlavinou a zapálit. Policistům a strážníkům @MP_Praha se podařilo nešťastníkovi v jeho jednání zabránit,“ napsali strážci zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…