Na demonstraci proti gayům vystoupí i Klausův vicekancléř

16.08.2012 10:32

Konzervativní občanské sdružení Akce D.O.S.T. pořádá protidemonostraci jako vyjádření odporu k pochodu hrdosti, který se koná v rámci festivalu homosexuálu Prague Pride. Na setkání konzervativců vystoupí mimo jiné prezidentův vicekancléř Petr Hájek či kandidát na prezidenta republiky Jiří Karas.

Na demonstraci proti gayům vystoupí i Klausův vicekancléř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek s Michalem Semínem na akci D.O.S.T.

Protestní shromáždění na podporu konzervativních a rodinných hodnot je svoláno na stejný den a na stejné místo, od kterého má odstartovat pochod gay aktivistů - k soše svatého Václava na Václavském náměstí v Praze. Akce se koná v sobotu 18. srpna.

Hájek, Jakl, Karas i poslanec ODS Plachý

Na setkání mimo jiné promluví zástupce vedoucího kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek, kandidát na prezidenta ČR Jiří Karas, prezident Hnutí Pro život ČR Radim Ucháč, předseda Mladých křesťanských demokratů Petr Jurčík, zástupce Výboru na obranu rodičovských práv Jana Jochová (mimochodem manželka premiérova poradce pro lidská práva Romana Jocha), zástupce Monarchistického občanského sdružení (MONOS) David Hibsch či šéfredaktor portálu Střídavka Aleš Hodina.

Účastníci shromáždění budou seznámeni se zdravicemi tajemníka prezidenta republiky Ladislava Jakla a poslance ODS Jaroslava Plachého, který vyzval kvůli záštitě nad Prague Pride primátora Bohuslava Svobodu k vystoupení z ODS. Přečteno bude i prohlášení více než 120 zahraničních představitelů prorodinných organizací a osobností veřejného života. Hudbou shromáždění provede písničkář Tomáš Hamet.

Obrana normálnosti a tradičních hodnot

„Rozhodnutí pořadatelů Prague Pride zahájit letošní pochod u pomníku svatého Václava lze těžko chápat jinak, než jako pokus o vyvolání konfrontace. Odpovědí na to musí být hlas normality,“ vysvětlil postoj sdružení předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín s tím, že Akce D.O.S.T. odsuzuje festival Prague Pride kvůli jeho ostře konfrontační charakter i odsuzuje i záštitu nad akcí ze strany některých politiků a institucí veřejné služby.

Setkání je podle něho určeno pro ty, kteří účelové provokace ze strany pořadatelů Prague Pride odmítají a kteří chtějí svůj odpor vyjádřit veřejně. „K účasti zveme nejen příznivce tradičních rodinných a společenských hodnot, ale každého, kdo považuje sexuální život za oblast intimní, jejíž prezentace nepatří do ulic,“ doplnil Semína místopředseda sdružení Petr Bahník.

Česká televize podporuje homosexuály

Akce D.O.S.T se v minulých dnech obrátila na generálního ředitele České televize s žádostí o přehodnocení mediálního partnerství, které ČT pochodu homosexuálů poskytla a podobný dopis obdrželi také členové Rady České televize.

Protože Akce D.O.S.T. po loňském slibu primátora, že podpoří i prorodinné akce, požádala Bohuslava Svobodu, aby zaštítil i konzervativní akci "Obrana hrdosti normálních lidí", a protože Bohuslav Svoboda (ODS) této akci záštitu poskytnout odmítl, stejně jako další oslovený politik, bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS), rozhodli se představitelé Akce D.O.S.T. požádat o záštitu předsedu vlády Petra Nečase, který ale na dopis dosud neodpověděl.

Neteř Martina Luthera Kinga proti homosexualismu

O to větší podporu však Akce D.O.S.T získala ze zahraničí. Odmítavý postoj Akce D.O.S.T. k festivalu Prague Pride a jeho podpoře ze strany velvyslanectví USA získal mimořádný zahraniční ohlas, když chystané shromáždění Akce D.O.S.T. podpořilo více než 120 představitelů prorodinných organizací z celého světa.

Neteř Martina Luthera Kinga Alveda King, bývalý guvernér státu Arkansas Mike Huckabee, bývalý vůdce většiny ve Sněmovně reprezentantů Tom DeLay, Yehuda Levin, reprezentující více jak 1200 ortodoxních rabínů a desítky představitelů prorodinných organizací z USA, Evropy a Latinské Ameriky – ti všichni připojili svůj podpis pod prohlášení, iniciované Světovým kongresem rodin, na podporu odmítavého stanoviska Akce D.O.S.T. k festivalu Prague Pride a politické záštitě domácí i zahraniční, jíž se mu neprávem dostalo.

Spolu s tímto prohlášením doručili představitelé Akce D.O.S.T. v pondělí 13. srpna do sídla velvyslanectví USA i protestní nótu určenou americkému velvyslanci Normanu Eisenovi, ve kterém se ohrazují proti vměšování Spojených států do českého veřejného života. Stejné dopisy byly předány i velvyslanectví Státu Izrael a Nizozemského království. Protestním dopisem se Akce D.O.S.T. obrátila také na pražského primátora Bohuslava Svobodu.

Proti Prague Pride jsou i další spolky

Vedle Akce D.O.S.T. odsoudily Prague Pride také další organizace, spolky a občanská sdružení - například monarchistické sdružení MONOS, Fórum angažovaných křesťanů, Hnutí pro život ČR, Mladí křesťanští demokraté, sdružení K213, portál Střídavka.cz, občanské sdružení Občané za svá práva v Praze, jednota Orel Kladno a mnohé další. Mladí křesťanští demokraté mají ještě vlastní akci pod záštitou pražského arcibiskupa Dominka Duky.

Občanské sdružení Akce D.O.S.T. vystupuje na podporu občanských práv a svobod i tradičních hodnot české kultury a státnosti. Odmítá ideologizaci veřejného života a snaží se šířit atmosféru otevřenosti a objektivity. Věnuje se proto vzdělávací a popularizační činnosti, pořádá kulturní akce i veřejná shromáždění a happeningy. Ve svém působení vychází z textu Manifestu D.O.S.T. ze dne 7. listopadu 2007 a na něj navazujících aktivit. Manifestaci Akce D.O.S.T. proti Lisabonské smlouvě v minulosti podpořil i prezident Václav Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…