Na ničem jsme se nedohodli, ale vládu nepoložíme, zní z LIDEM

03.01.2013 18:37

Předsedkyně nejmenší vládní strany LIDEM Karolína Peake vystoupila po jednání předsednictva se svými kolegy. Uvedla, že žádné usnesení klub nepřijal, z vlády ale zatím neodcházejí. Rozhodli se přijmout výzvu ODS a TOP09 k dalším jednáním. Výhrůžka demisí k 10. lednu však zůstává aktuální.

Na ničem jsme se nedohodli, ale vládu nepoložíme, zní z LIDEM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Karolína Peake navštívila generální štáb. Ještě netušila, že ji odpoledne premiér odvolá

„K zásadním posunům může dojít až po jednání s ODS a TOP 09,“ řekla novinářům Peake. Strana LIDEM je ale připravena přijmout výzvu ODS k dalšímu jednání. Usnesení o podávání demisí k 10. lednu ale zatím zrušeno nebylo.

„Termín schůzky zatím nemáme,“ přiznala Peake. Členové LIDEM si prý hlavně sdělovali dojmy ze ztráty ministerstva obrany, jelikož se jednalo o první jednání po odvolání Peake. „My nejsme stranou, která chce svou politiku stavět na vydírání nebo ukřivdění,“ uvedla vicepremiérka.

Na to, zda Peake věří premiéru Petru Nečasovi, jednoznačně neodpověděla. „Hlasování o nedůvěře vládě v souvislosti s amnestií strana LIDEM nepodpoří, jakkoli bychom si její šíři představovali jinak,“ prohlásila ale předsedkyně nejmenší koaliční strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy

18:25 Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy

Velmi emotivně vystoupila na dnešním brífinku šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová. …