Na nové uniformy si policisté ještě počkají. Ale už ví, že si svetr nesmí strkat do kalhot

23.06.2015 8:54

Je docela dost dobře možné, že potkáte dvoučlennou policejní hlídku, přičemž každý její člen bude mít na sobě jinou uniformu. Během výměny starých policejních uniforem za nové se totiž ty nové budou nějaký čas testovat a policejní sbor bude současně používat starý i nový stejnokroj. Píše o tom server idnes.cz.

Na nové uniformy si policisté ještě počkají. Ale už ví, že si svetr nesmí strkat do kalhot
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

Los určil, že nové policejní uniformy jako první otestují policisté ve středních Čechách a v Moravskoslezském kraji. Policejní prezident Tomáš Tuhý si původně plánoval, že první policisty, kteří losování vyhráli, převlékne do nového už začátkem června a pak se budou stejnokroje pár měsíců testovat. Jenže šití a výdej prý nejdou tak rychle. A tak se i na severní Moravě a ve středních Čechách dál čeká.

Přesto i tam už přemýšlejí, jak budou nové kalhoty, košile či saka testovat. „Zvažujeme, že by v jedné hlídce chodil policista se starou uniformou a druhý s novou a sdělovali by si pocity,“ řekl serveru šéf středočeské policie Václav Kučera.

Podle Tuhého by kompletní obměna měla proběhnout do čtyř let. „Já si však myslím, že to půjde rychleji. Přece jen ty nové kalhoty, polokošile, košile budou z lepších materiálů a je o ně zájem už dopředu,“ říká Tuhý.

Vedení policie se rozhodlo nic nenechat náhodě, a tak už vydalo pokyn, jak se nové oblečení – ač ještě není – bude nosit. Policisté si například nesmějí ohrnovat rukávy u košilí, svetr by si neměli zasouvat do kalhot a ženy nesmějí mít jiné punčochy než tělové barvy, kabelku mohou nosit výhradně na levém rameni.

Policistům by nové uniformy měly dokonale padnout, protože každému z nich budou šity přesně na míru.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…