Na východě Čech vítězí ČSSD. Podle průzkumu zabodovala i TOP 09 a Babiš

02.10.2013 21:13

V Královéhradeckém kraji by předčasné sněmovní volby podle výzkumu tzv. volebního potenciálu, který pro ČT zpracovaly agentury Median a STEM/MARK, vyhrála sociální demokracie se 30 procenty hlasů, druhá by skončila TOP 09 s 23 procenty a třetí ANO s 21 procenty hlasů. V minulých sněmovních volbách v roce 2010 v kraji vyhrála ODS, které má podle výzkumu volební potenciál 15 procent.

Na východě Čech vítězí ČSSD. Podle průzkumu zabodovala i TOP 09 a Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Podle průzkumu by 14,5 procenta voličů dalo svůj hlas KSČM. KDU-ČSL by podle průzkumu získala 12 procent hlasů, Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury 10 procent a Strana zelených 8,5 procent. Pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do sněmovny by překonala i SPOZ se sedmi procenty.

Kandiduje celkem 18 subjektů

V Královéhradeckém kraji letos kandiduje celkem 18 politických stran a hnutí, což je o jeden subjekt více než při minulých sněmovních volbách v květnu 2010. ODS tehdy v Královéhradeckém kraji vyhrála se ziskem 20,12 procenta hlasů a získala tři mandáty.

Po třech mandátech získaly i ČSSD a TOP 09, kterým dalo hlas 19,87 a 19,24 procenta lidí. Čtvrtou pozici obsadily Věci veřejné, které získaly 12,25 procenta hlasů a jeden mandát. Na pátém místě skončila KSČM, která dostala 10,65 procenta hlasů a jeden mandát. Ostatní strany v regionu nepřekročily pětiprocentní hranici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…