Nabubřelý a sprostý provokatér. I šéf KSČM Filip odsoudil Dana Landu

28.11.2012 11:09

Málokteré téma v poslední době vzbudilo tolik rozruchu, jako dění kolem Daniela Landy alias kouzelníka a kejklíře Žita 44. Po jeho drsném projevu na vyhlášení cen Český slavík přišla mediální smršť. ParlamentníListy.cz se zeptaly našich politiků, co si o Landově projevu a jeho spolupráci s Karlem Janečkem myslí. A do redakce dorazily další reakce.

Nabubřelý a sprostý provokatér. I šéf KSČM Filip odsoudil Dana Landu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

Anketa

Co soudíte o proměně Dana Landy?

hlasovalo: 4456 lidí

Landa se v projevu také tvrdě opřel do komunistů a ti ho též nechválí. „K projevu bych řekl snad jen tolik, že vulgarita nesvědčí nic o tom, jací jsou občané našeho státu, svědčí jen o tom, že autor vulgarit nemá co říct,“ řekl ParlamentnímListům.cz předseda KSČM a poslanec Vojtěch Filip.

Myšlenka spravedlivé společnosti

Avšak ani pravicový poslanec Aleš Rádl se nestal očividně fanouškem Žita 44. „Pokud vím, tak naposledy se Landa identifikoval s doktorem Martinem Bartákem, a to dokonce formou členství v tajemném řádu. Martin Barták má teď dost starostí sám se sebou, aby si nešel sednout za podezření z korupčního jednání. Teď se tedy velmistr Landa Žito 44 spojuje podobně mysteriózním způsobem s Karlem Janečekem. Na místě pana Janečka bych asi teď už začal přemýšlet, co jsem udělal špatně,“ uvedl poslanec Rádl.

Landy se ale zastal nezávislý senátor Miloš Malý, který byl zvolen do Senátu do ČSSD, z jejíhož senátorského klubu později vystoupil. „Jde o umělce. Ti potřebují publicitu a čím je jejich chování extravagantnější, tím jsou pro média zajímavější. Obecně s jeho myšlenkou spravedlivé, čestné společnosti a poctivých občanů musím jen souhlasit. Také texty jeho písní zejména z alba Chcíply dobrý víly mám rád. A jen na okraj: já si jeho alba poctivě kupuji,“ uvedl senátor, který narazil na to, že Landa kritizoval ve svém proslovu i nelegální šíření jeho hudby.

Nabubřelý a arogantní provokatér

Člen senátorského klubu ČSSD Pavel Lebeda se do Landy tvrdě pustil: „Nabubřelý a arogantní projev provokatéra Daniela Landy byl skvrnou v televizním přenosu udílení Českého slavíka. Chvílemi jsem nevěřil svým uším. Věřím, že všichni, kteří v showbyznysu něco znamenají, s mesaliancí Landa-Janeček spolupracovat nebudou.“

Senátor Tomio Okamura projev Landy neviděl. „Vůbec jsem pana Landu nesledoval, takže ani nevím, co v projevu říkal,“ reagoval Okamura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…