Naše trpělivost je u konce, naznačil prý německý ministr zahraničí ve Washingtonu

27.05.2018 18:26

Server CasopisArgument.cz přinesl informaci o návštěvě německého ministra zahraničí Heiko Maase v USA. Co podle serveru cesta prozradila? „Především konec německé trpělivosti,“ uvádí server.

Naše trpělivost je u konce, naznačil prý německý ministr zahraničí ve Washingtonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

„Daleko od kompromisu, tak zní hlavní výsledek cesty německého ministra zahraničí Heiko Maase v USA. Setkal se jak s ministrem Pompeem, tak s Trumpovým poradcem Boltonem. Hlavním tématem byla íránská jaderná dohoda,“ píše server s tím, že Německo společně s Velkou Británií a Francií se chtějí dohody držet. Chtějí totiž mít stejně jako Rusko a Čína vliv na autokratický režim.

Návštěva podle serveru ukázala, jak je vztah k transatlantickému partnerovi rozbitý. „Spor o jadernou dohodu je jen špičkou ledovce,“ dodává server s odkazem na Focus. Podle něj totiž Maas vydal jasné poselství, kdy se Evropa již nechce od amerického prezidenta nechat tlačit ke zdi.

Původní text ZDE

„Odpor zabalil Maas do diplomatických slovíček. Řekl, že si Německo dělá starost ohledně transatlantického vztahu. Co se íránské dohody týká, pak Pompeovi velmi jasně vyjádřil vůli německé vlády. Pozorovatelé usuzují, že to, jak Trump zachází se spojenci, rozvrací jednotu Západu,“ dodává server a všímá si toho, jak Trump kráčí sám – v mnoha otázkách. A to jak v otázce klimatické dohody, tak například cel pro země EU. 

„Navrhujeme dvě zcela rozdílné cesty,“ poznamenal Maas ke vztahu k íránské dohodě. „To jsou v diplomacii neobvykle jasná slova. Zároveň mohou být znamením toho, že Trumpova ‚America First‘ může Evropu spojit,“ uzavřel server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…