Návrat Jiřího Paroubka do ČSSD? Někteří straníci dali průchod svému zděšení

01.12.2016 17:09

Pražští sociální demokraté vyloučili spolupráci s bývalým předsedou strany a expremiérem Jiřím Paroubkem. Ten v rozhovoru pro Lidové noviny uvedl, že osud tápající strany mu není lhostejný a je připraven k návratu.

Návrat Jiřího Paroubka do ČSSD? Někteří straníci dali průchod svému zděšení
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Jiří Paroubek se v uplynulých šesti letech výrazně vůči ČSSD vymezoval, založil vlastní politické uskupení, se kterým kandidoval v několika volbách i proti ČSSD, vždy s katastrofickým výsledkem. Jsem přesvědčený, že jeho nynější aktivita a mediální deklarace nejsou vůbec vedeny snahou pomoci sociální demokracii, které šest let systematicky škodil, ale pouze a výhradně snahou získat profit pro svou osobu,“ říká však současný předseda pražského krajského výboru Miloslav Ludvík. Doufal také, že bez pražského krajského výkonného výboru neexistuje možnost, aby se Paroubek stal opět členem ČSSD. 

Podle stanov ČSSD je to právě pražská organizace, kde by musel Jiří Paroubek svoji přihlášku podat, respektive by ke vstupu do strany musela dát svůj souhlas. A omezené jsou prý i možnosti, jak by Paroubek mohl kandidovat jako nestraník na kandidátce pražské ČSSD pro volby do Poslanecké sněmovny.

„Nejprve by musel získat nominaci, o které hlasuje příslušná Okresní konference, a o finálním návrhu kandidátní listiny pak rozhoduje hlasování všech členů ČSSD z příslušné krajské organizace. A je tedy velmi nepravděpodobné, že by Jiří Paroubek takovouto nominaci v Praze získal,“ zaznělo ze sociální demokracie.

K Paroubkovu případnému návratu do ČSSD se vyjadřují i veřejně známé osobnosti. Například Lukáš Jelínek, komentátor blízký současnému vedení ČSSD, upozornil, že Paroubek se vymezoval proti vedení ČSSD a dokonce si založil vlastní politickou stranu. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…