Návštěva Merkelové v Česku: Toto ať kancléřka raději nečte

12.08.2016 10:41

Německá kancléřka Angela Merkelová navštíví 25. srpna Česko. Vedle prezidenta Miloše Zemana se setká také s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), jenž ji pozval. Tématem rozhovorů má být nejen uprchlická krize, ale i situace v Evropské unii po brexitu. Co k jejímu příjezdu říká například bývalá novinářka a politička Jana Bobošíková?

Návštěva Merkelové v Česku: Toto ať kancléřka raději nečte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

„Velmi varuji před návštěvou kancléřky Merkelové v Praze,“ uvedla ve svém facebookovém prohlášení Bobošíková. Podle ní se totiž poté, co vnutila celé EU Lisabonskou smlouvu, bude snažit vnutit sjednocení azylového práva.

„To Lisabonská smlouva bohužel umožňuje,“ dodala. Takový krok by dle jejího názoru znamenal sjednocení vysokých sociálních dávek pro migranty v celé Evropské unii a tak okamžité přelití migrantů z Německa do blízkých zemí. „Tedy i k nám,“ doplnila. „Při návštěvě Merkelové se ukáže, zda vicepremiér Babiš jen mluví o migraci rozhodně do novin, nebo zda řekne své výhrady proti migrační politice Merkelové do očí a začne konečně jednat,“ uzavřela.

„Možná by jí chtělo pořádně přivítat a dát jí najevo, co si myslíme o ní a její vítací politice,“ burcuje Iniciativa Martina Konvičky.

Celý příspěvek Jany Bobošíkové:

Velmi varuji před návštěvou kancléřky Merkelové v Praze. Poté, co vnutila celé EU Lisabonskou smlouvu, bude se snažit vnutit sjednocení azylového práva, což Lisabonská smlouva bohužel umožňuje. Takový krok by znamenal sjednocení vysokých sociálních dávek pro migranty v celé EU a tak okamžité přelití migrantů z Německa do blízkých zemí, tedy i k nám. Při návštěvě Merkelové se ukáže, zda vicepremiér Babiš jen mluví o migraci rozhodně do novin nebo zda řekne své výhrady proti migrační politice Merkelové do očí a začne konečně jednat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…