Nečas chválil nové ministry. Peake to zvládne, zdůraznil

11.12.2012 17:01

Premiér Petr Nečas potvrdil na brífinku, že novým ministrem dopravy bude Zbyněk Stanjura, ministryní obrany Karolína Peake a po ní převezme Legislativní radu vlády a ministrem bez portfeje bude Petr Mlsna. Všichni podle něj své úkoly bez problémů zvládnou.

Nečas chválil nové ministry. Peake to zvládne, zdůraznil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Nečas zdůraznil, že v Evropě není nic výjimečného na tom, že by ministerstvo obrany vedla žena. Premiér vyzdvihl i klady nového minstra dopravy Zbyňka Stanjury, který podle něj úspěšně osm let vedl město Opava. Jeho resort se ale postupně spojí s ministerstvem průmyslu a obchodu. „Ta doba bude 18 měsíců. Chci zdůraznit, že do té doby bude pan Stanjura plnohodnotným ministrem a tato fúze se bude dít za mé účasti,“ uvedl Nečas.

Je spokojen i s Mlsnou. „Velmi zkušený legislativec, který zatím působil jako náměstek paní místopředsedkyně vlády,“ objasnil premiér. „Je to příchod stoprocentního odborníka do vlády,“ dodal. Prezident Václav Klaus podle něj jmenuje nové členy už zítra po jednání kabinetu.

Vytvoření ministerstva bez portfeje je dle Nečasova názoru jen formální krok. Premiér se také zastal Peake a odmítl, že by byla nejdůležitější její odbornost. Doporučil všem, aby si přečetli životopisy dalších evropských ministryň obrany. „Já nepochybuji, že to paní Peake zvládne,“ prohlásil.

Otázka padla i na názor TOP 09. „Jako předseda ODS zdůrazňuje, že kdyby se TOP 09 a strana LIDEM dohodly na prohození svých ministerstev, já bych to akceptoval a neházel bych do toho vidle,“ uvedl Nečas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…