Nečas chystá velké turné po celé zemi. Asi se loučí, vtipkuje starosta z ODS

25.02.2013 8:45

V poslední době se v ODS stupňuje tlak na předsedu Petra Nečase, který se projevuje opakovanými rebeliemi poslanců a rovněž hledáním vyzyvatele pro stranický kongres. Nečas prý reaguje tím, že vyráží do regionů a pokusí se sám restartovat umdlévající stranu. Ta v podpoře voličů nezadržitelně padá a v posledních týdnech dokonce ztratila svou tradiční pozici lídra pravé části spektra.

Nečas chystá velké turné po celé zemi. Asi se loučí, vtipkuje starosta z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Anketa

Kdo by dovedl ODS k nejlepšímu volebnímu výsledku?

1%
2%
7%
hlasovalo: 6752 lidí

Na předsedu Nečase prý v poslední době sílil tlak rovněž ze strany regionálních politiků, neboť někteří starostové odmítali nadále nést negativní důsledky vládní politiky. Požadovali změnu politického stylu, nebo výměnu stranických špiček.

Na setkání začátkem února, na které si Nečas starosty sezval, od nich podle Hospodářských novin dostal lhůtu sto dní. V nich měl razantně změnit svou politiku a pokusit se zvrátit sešup ODS. „Jde o poslední termín, kdy se ještě dá zatáhnout za záchrannou brzdu,“ říká starosta Uničova na Hané Dalibor Horák. Jinak to prý bude hodně zlé.

Nejnověji k tématu spory v ODS

Někteří starostové do premiéra dokonce rýpali, že to poslední dobou  spíše vypadá, jak kdyby jeho vládu řídil spíše ministr financí Miroslav Kalousek. I proto začala členská základna hledat někoho, kdo by místopředsedovi T0P 09 dokázal konkurovat.  

Premiér Nečas se proto rozhodl vyrazit do regionů a komunikovat s místními politiky. Ti jeho snahu vesměs oceňují, nejsou si však jistí, zda ještě k něčemu povede. „Jsem rád, že se vedení strany  konečně zajímá o to, co chtějí lidi dole. Jen přemýšlím, zda to má být restart, nebo je to Nečasovo poslední rozloučení s ODS,“ říká starosta Opatovic nad Labem Pavel Kohout.

Obce jsou přitom pro Nečase klíčové - po fiasku v krajských volbách a očekávané porážce ve volbách sněmovních zůstanou úspěšní starostové poslední mocenskou základnou ODS. Proto předseda občanských demokratů vyrazil mezi řadové členy a snaží se získat jejich podporu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…