Nečas potopil Peake kandidáta na ministra: Najděte si někoho jiného

15.11.2012 16:47

Blízký spolupracovník Karolíny Peake Robert Vacek nejspíš nebude novým ministrem dopravy. Premiér Petr Nečas vyjádřil v tiskovém prohlášení nesouhlas s jeho výběrem a požádal předsedkyni strany LIDEM Karolínu Peake, aby si našla na ministerské křeslo jiného kandidáta.

Nečas potopil Peake kandidáta na ministra: Najděte si někoho jiného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Anketa

Uvažujete o tom, že byste volili stranu LIDEM?

4%
96%
hlasovalo: 2586 lidí

Pavel Dobeš v pondělí oznámil, že opustí funkci ministra dopravy. Od té chvíle se začalo pekulovat o jeho nástupci. Předsedkyně jeho strany LIDEM a vicepremiérka Karolína Peake dlouhodobě deklarovala, že jí Dobeš nekonvenuje a usilovala o jeho odvolání.

Na jeho místo prosazovala Roberta Vacka, svého náměstka z vládního protikorupčního útvaru. Vacek je jejím blízkým spolupracovníkem a Peake podle spekulací očekávala, že se jí bude s novým ministrem lépe komunikovat.

Premiérovi Petru Nečasovi se však tento kandidát nevyhovuje. V tiskovém prohlášení, které Úřad vlády vydal, odmítl jeho jmenování do funkce ministra dopravy a vyzval premiérku Karolínu Peake, aby si na ministerské křeslo vybrala jiného kandidáta.

"Dnes jsem oznámil místopředsedkyni vlády a předsedkyni strany LIDEM Karolíně Peake, že nenavrhnu Roberta Vacka prezidentu republiky ke jmenování ministrem dopravy," píše premiér v tiskovém prohlášení. Dospěl prý k názoru, že tento nominant strany LIDEM by nebyl přínosem pro resort ministerstva dopravy. "Předsedkyni Peake jsem řekl, že od ní očekávám jiný návrh na tento post. Plně respektuji, že kandidátem na ministra dopravy má být zástupce navržený stranou LIDEM," uzavřel premiér Nečas.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…