Nečas se dle žalobců podpisem amnestie trestného činu nedopustil

04.09.2013 7:58

Bývalý premiér Petr Nečas nepřekročil svou pravomoc, když novoroční amnestii exprezidenta Václava Klause nenechal před svým podpisem projednat vládou. Městské státní zastupitelství potvrdilo rozhodnutí obvodního státního zastupitelství.

Nečas se dle žalobců podpisem amnestie trestného činu nedopustil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zřejmě naposledy zasedala vláda v demisi

Napsal to ve středu on-line deník Týden.cz. O prošetření Nečasova postupu požádali předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) a šéf senátního ústavně-právního výboru Miroslav Antl (za ČSSD).

Žalobci z Prahy 1 o odložení Štěchova a Antlova podání rozhodli kvůli tomu, že "zákon striktně neukládá, aby předseda vlády projednával záležitosti tohoto obsahu s vládou".

Vláda o amnestii nejednala

"Žalobce věc přezkoumal a došel k závěru, že rozhodnutí obvodního státního zastupitelství bylo správné," řekla serveru mluvčí pražských žalobců Štěpánka Zenklová.

Štěch a Antl poukazovali na to, že úřad vlády neeviduje žádnou formu komunikace s Kanceláří prezidenta republiky ohledně amnestie, a také členové vlády přiznali, že amnestii neprojednali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…