Nečasova dvojka je zpět. Martin Kuba si navlékl hejtmanský řetěz

03.11.2020 16:43

V Jihočeském kraji, stejně tak jako ve většině dalších krajů republiky, vyhrálo podzimní volby hnutí ANO. Získalo 18,1 procenta hlasů. A stejně jako ve většině českých a moravských krajů i na jihu Čech skončilo hnutí ANO v opozici. Svou spolupráci na jihu Čech definitivně stvrdilo hned pět stran. Hejtmanem bude politický matador z ODS, někdejší ministr průmyslu a první místopředsedy strany za Petra Nečase, lékař Martin Kuba.

Nečasova dvojka je zpět. Martin Kuba si navlékl hejtmanský řetěz
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Zastupitelé Jihočeského kraje dnes zvolili Martina Kubu hejtmanem Jihočeského kraje.  

„Vám, kteří jste volili někoho jiného, chci říct, že se budu snažit být dobrým hejtmanem pro všechny Jihočechy. Zvlášť v době, kterou teď procházíme, musí jít stranické přetahování stranou a musíme společně hledat ta nejlepší řešení. Vždycky budu připraven diskutovat s vámi o tom, co a proč dělám, a taky budu rád za vaše názory i za věcné, kritické připomínky,“ uvedl Kuba na sociální síti Facebook.

Uznal, že jako politik má své chyby, ale bude se snažit, aby byl Jihočeský kraj tím nejlepším místem pro život, neboť je s ním od narození srostlý. Obrazně řečeno.  

Martin Kuba promlouvá

ODS získala ve volbách 17,5 procenta hlasů a skončila ve volbách těsně druhá. Koalici utvořila spolu s lidovci, s TOP 09, s ČSSD a s hnutím Jihočeši 2012. Koalice má 29 křesel z 55.

ČTK uvedla, že nová koalice začala šetřit. Počet placených radních klesne oproti poslednímu volebnímu období, kdy kraji vládli lidovci, Jihočeši a ČSSD, o jednoho.

Kuba si přeje, aby se zastupitelé scházeli každý měsíc, a nikoli jednou za dva měsíce, jak to bylo v minulosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá duha, ale jde vám o kšefty. „Klondike v neziskovkách“. Peklo ve slovenském parlamentu, opozice řvala sprosťárny

6:04 Samá duha, ale jde vám o kšefty. „Klondike v neziskovkách“. Peklo ve slovenském parlamentu, opozice řvala sprosťárny

Slovenský parlament zažil v pátek během jednání o odvolání tamní ministryně kultury Martiny Šimkovič…