Nečasovi prý tečou nervy. Na vládě křičel na ministry

30.06.2012 7:54

Oficiální vysvětlení premiéra Petra Nečase, proč odvolal ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, dostává vážné trhliny. Nejen že se vytrvale spekuluje, že pravé důvody odchodu populárního ministra byly úplně jiné, ale nyní zdroje přítomné na úterním jednání vlády popřely, že by premiér s ministrem měli o této věci nějaký konflikt. Premiér přitom tvrdil, že odvolat Pospíšila se rozhodl právě na základě tohoto vládního jednání.

Nečasovi prý tečou nervy. Na vládě křičel na ministry
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

Tvrzení předsedy vlády Petra Nečase, že na úterním jednání vlády došlo ke konfliktu mezi ním a ministrem spravedlnosti Pospíšilem kvůli penězům na vězeňství, zpochybnil server Aktuálně.cz. Podle jeho dvou zdrojů přímo z vlády, se mezi oběma žádný takový spor v úterý neodehrál. „Nečas neřekl Pospíšilovi ani popel, a to tam seděla celá vláda," tvrdil serveru jeden z účastníků úterního jednání vlády.

Jediným, na koho při úterním jednání vlády premiér křičel kvůli penězům, byl prý ministr dopravy Pavel Dobeš. „Zvyšoval na něj hlas a říkal, že nepřipustí, aby někdo nehlasoval pro rozpočet, a že kdo nebude hlasovat pro, končí,“ cituje svůj zdroj Aktuálně.cz.

Je však pravdou, že v nedávné minulosti se premiér s ministrem spravedlnosti několikrát střetli kvůli penězům na vězeňství. „Nečas se strašně rozčílil, že to neřeší systémově - domácím vězením, podmíněným propouštěním,“ popisuje druhý z vládních zdrojů serveru nedávnou debatu.

Jinak ale vězeňství podle obou zdrojů nebylo ožehavým tématem vládních zasedání. „Když třeba Pospíšil přišel s tím, že potřebuje dostat dva až tři tisíce lidí z věznic, Nečas použil trochu sucharský vtip: 'Nechat je nastoupit a rozpočítat!“ uvádí server.

Faktem však prý je, že premiér Nečas je v poslední době podrážděný a na jednáních vlády se často rozčiluje. „Nečasovi v poslední době hodně tečou nervy a na vládě vystupuje velmi emotivně. Buď se snaží o vtípky, nebo naopak zvyšuje hlas,“ popisuje jeden z vládních zdrojů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…