Nechte mě domluvit. Havel sloužil lidu! Babiš jako Hitler a Stalin. Daniela Drtinová to měla s Bárou Štěpánovou těžké

27.06.2017 11:21

Herečka a předsedkyně výkonného výboru Spolku za zachování demokracie Bára Štěpánová se v poslední době velmi vymezuje proti exministru financí Andreji Babišovi (ANO) a prezidentu Miloši Zemanovi. Proč tak činí, zdůvodnila mimo jiné v pořadu DVTV.cz s moderátorkou Danielou Drtinovou.

Nechte mě domluvit. Havel sloužil lidu! Babiš jako Hitler a Stalin. Daniela Drtinová to měla s Bárou Štěpánovou těžké
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bára Štěpánová na demonstraci proti Babišovi nazvané Proč? Proto!

„Snažím se oslovit co nejširší spektrum lidí,“ říká Štěpánová ke svým současným aktivitám, kdy mimo jiné na serveru YouTube sdílí videa nazývaná Bárometr. Proti Andreji Babišovi vystupuje velmi ostře. 

„Ten člověk se chová odporně. Fotit se s dětmi, se zvířaty? Přijde mi to odporné,“ poukázala na Babišovu předvolební kampaň Štěpánová. „Jsou fotky, kde je Hitler s malou holčičkou, Stalin s dítětem, to dělají diktátoři,“ srovnala Štěpánová Babiše. „To, že se vyfotíte s malým děckem, o něčem to vypovídá. Zneužívá situaci,“ poznamenala. Vadí jí především to, že Babiš chce řídit tento stát jako svou firmu. 

„Lidé mu pro mě z nepochopitelného důvodu věří. Jak on se ale dostal k miliardám? To si lidé neumí představit. Vědí, co jsou miliony. Vědí, že David Rath měl krabici od vína s miliony,“ řekla. Svými videi se tak snaží upozornit na hmatatelné věci spojené s Babišem – například na žluté Česko plné řepky.

Štěpánová na svůj projekt získala dárce, kteří jí pomáhají projekt financovat. Ona sama je dle svých slov voličkou ODS nebo TOP 09. Nechce však podle svých slov nabádat nikoho k tomu, jak by měl volit.

Ve svých slovech Štěpánová vzpomněla také na období prezidenta Václava Havla, kdy všichni šli na Hrad sloužit lidu. Nyní si přeje, aby prezident Miloš Zeman zmizel, nejprve však si přeje, aby zmizel Andrej Babiš. „Hitler se také dostal k moci demokraticky, komunisté taky... My se demokraticky můžeme provolit k totalitě. A my jsme na této cestě. Snažím se, aby si to lidé uvědomili,“ uzavřela Štěpánová, která se v rozhovoru velmi často s moderátorkou dohadovala o tom, aby ji nechala domluvit, a opakovala, že dochází k nedorozumění.

Video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…