Nechtěl bych to komentovat, objasňoval Šlachta policejní případy

15.03.2012 19:29

Staronový pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula záhy po svém comebacku na do úřadu zveřejnil záznam z kamer, ve kterém dva muži vnikli do kanceláře jeho náměstka Libora Grygárka. Podle nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana šlo o zákonnou akci. „Nechtěl bych komentovat spekulace v médiích. Nechal bych to na nejvyšším státním zástupci, který je pán trestního řízení,“ řekl Robert Šlachta, vedoucí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Nechtěl bych to komentovat, objasňoval Šlachta policejní případy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu se zabýval také případem bývalým šéfem pražských strážníků Vladimíra Kotrouše. „Jeho spis předáme místnímu státnímu zastupitelství 26. března,“ popsal Šlachta v Interview ČT24, jak případ pokračuje.

Kotrouš je podezřelý, že přijal úplatek v souvislosti s přidělením milionové zakázky pro městskou policii. Detektivům se podařilo zadržet Kotrouše inflagranti, několika set tisícový úplatek měl přímo u sebe. Část peněz ale policie stále hledá. „Zadrželi jsme pana Kotrouše s finanční částkou, nikdo nám neutekl. Neřekl bych, že se peníze ztratily, více sdělím u soudu,“ dodal neurčitě Šlachta.

Propletená policie s politikou

Objevuje se kritika, že policie je příliš propojená s politikou. „Osobně nevnímám žádné politické tlaky na sebe. Mělo by to být o tom, že ministerstvo vnitra uděluje policii určitý směr,“ vysvětlil ředitel.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu by mohl být spojen s protidrogovou centrálou. Šlachta s tímto návrhem příliš nesouhlasí. „Policie má  v současné době tolik problémů, že bych se teď do žádných velkých akcí nepouštěl. Nepřikláněl bych se k tomu například také z toho důvodu, že čím větší útvar bude, tím více hrozí únik informací,“ obává se Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…