Něco prý „uráží řadu lidí“. Ondřej Neff je zděšen tím, co se rozpoutalo kolem Bernardových billboardů

06.07.2017 8:21

Komentátor Ondřej Neff se na svém webu NeviditelnýPes.cz vyjádřil k reklamě pivovaru Bernard a následným reakcím na ni – například Stínová rada pro reklamu Bernarda upozornila na to, že si sice udělal legraci, ale zároveň ponížil ženy.

Něco prý „uráží řadu lidí“. Ondřej Neff je zděšen tím, co se rozpoutalo kolem Bernardových billboardů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Bernard, majitel pivovaru známý mimo jiné i díky svým radikálním postojům proti korupci

„Zatím ještě nestojí Stanislav Bernard před soudem, ale co není, může být. Černých čárek v notesu přibývá. V roce dva patnáct měl malér s prsaticemi na billboardech a letos si dal opáčko. Dokonce na některých billboardech mají slečny jeho obličej. Je to tedy legrace? Nikoli, je to zločin na druhou. Tím, že svým mužským obličejem nahradil původní ženskou tvář, ještě více anonymizoval ženské tělo a degradoval je na pouhý objekt. Ponížil tím ženy a podškrtnuto sečteno, jeho nová reklamní kampaň je sexistická a uráží řadu lidí,“ píše úvodem svého komentáře Neff. 

Následně pak konstatuje, že zvlášť zdrcující je pro něj ten princip, že něco „uráží řadu lidí“. „Může to být prakticky cokoli, cosi doposud vnímané jako bezvýznamná maličkost a ejhle, někdo je dotčen, uražen, zoufá si,“ řekl.

  • Původní text ZDE

„V uplynulém režimu jsme vnímali, že mráz přichází z Kremlu, tak nazval své vzpomínky Zdeněk Mlynář. Dnes ten mráz přichází ze strany opačné, ze Západu vybrakovaného a znásilněného aktivistickým pokrytectvím. Německý spolkový sněm schválil v pátek cenzurní zákon namířený proti Facebooku, Twitteru a Googlu. To už není hřmění na vzdáleném obzoru, to už jsou blesky a kroupy bušící do svobody slova. Někdo bude někde posuzovat, co je zjevně nebo méně zjevně či více zjevně ilegální,“ dodal Neff.

Závěrem si všímá toho, že Bernard vrátil černošku na billboard po dvou letech; a sázkové kanceláře by mohly brát sázky, zda si to dovolí v roce 2019. „Rychlost stoupání té hnusné hladiny se těžko posuzuje, ale že mu to jednou zatrhnou úplně, to se dá předvídat s jistotou. Když je v právním řádu implementováno jakési ‚zjevně‘, může se v dohledné budoucnosti stát cokoli,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…