Nejde o Parkanovou. Ale o ty, co budou následovat, píše Česká pozice

11.07.2012 19:36

Komentátor serveru Česká pozice Zdeněk Ondráček považuje žádost o vydání poslankyně Vlasty Parkanové za první krok k tomu, aby bylo vydáno i mnoho dalších. Doufá, že poslankyně nebude poslední.

Nejde o Parkanovou. Ale o ty, co budou následovat, píše Česká pozice
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Premiéra Nečase si Miroslav Kalousek poslal pro vodu

„Hned na počátku mi bylo zřejmé, že v této kauze nejde jen o vydání, či nevydání Parkanové, ale že se rozhoduje i o možném budoucím postihu hned několika dalších významných politiků, ať již současných či nedávno minulých. Teď si jen policie potřebuje na „slabém článku“ otestovat svoji pozici a současné klima,“ píše Ondráček.

Jde o sebevědomí policie

Po zadržení Davida Ratha je podle něj výborně načasována i žádost v kauze CASA, protože Rath byl vydán bez problémů. „Každý z nás si vzpomene na řadu kauz, které by stály za to, aby se jimi orgány činné v trestním řízení znovu zabývaly a aby se veřejnost dozvěděla, zda i u nich nelze dovodit trestní odpovědnost konkrétních osob,“ píše komentátor s tím, že doufá, že Parkanová nebude poslední.

Ondráček považuje za zarážející hlavně chování ministra financí Miroslava Kalouska, který nejen že si nechal udělat mnoho posudků, podává stížnost, ale navíc také volal detektivovi z této kauzy, za což byl pokárán premiérem Petrem Nečasem.

„Pokud vydání poslankyně Parkanové opravdu nastane, mohl by to být první krůček, který však v naší zemi můžeme považovat za velký skok k opravdové demokracii západního typu. Věřím, že by to pomohlo k posílení sebevědomí policie, státních zástupců, ale i soudů,“ konstatuje Ondráček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…