Nejoblíbenějším pražským starostou je starostka

04.01.2021 11:14

Průzkum popularity pražských starostů provedla agentura Phoenix research on-line v prosinci minulého roku. Měřila se oblíbenost zástupců městských částí od Prahy 1 do Prahy 15.

Nejoblíbenějším pražským starostou je starostka
Foto: Archiv JČ
Popisek: Jana Černochová, poslankyně a starostka Prahy 2 (ODS)

Anketa

Co byste chtěli, aby se znovu otevřelo?

4%
2%
3%
hlasovalo: 16811 lidí
Na prvním místě se umístila zástupkyně ODS Jana Černochová, jako nejlepší ji uvedlo patnáct procent dotázaných. Černochová vede Prahu 2 již čtvrté volební období a první příčku drží celkem stabilně.
 
Na druhé pozici se ziskem 14 procent se umístil starosta Prahy 6 Ondřej Kolář z TOP 09. Třetí a čtvrtou pozici obsadili starosta Prahy 7 Jan Čižinský z politického uskupení Praha 7 sobě a starosta Prahy 8 Ondřej Gros z ODS. Oba získali shodně po třinácti procentech. Pátá skončila starostka Irena Michalcová z hnutí ANO, jí podporu vyjádřilo celkem 12 procent respondentů.
 
Jedenáct procent dotázaných vybralo Petra Hejmu, starostu Prahy 1 z hnutí STAN. Po deseti procentech získali pirátský starosta Jiří Dohnal z Prahy 11 a David Vodrážka (ODS) z Prahy 13. Topkařský starosta z Prahy 3 Jiří Ptáček získal 8 procent. Starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková obdržela sedm procent a Jan Adamec, který reprezentuje Piráty a vede Prahu 12, měl procent šest. 
 
Poslední tři příčky obsadil starosta Milan Wenzl (ANO) z Prahy 15, ten získal pouhá dvě procenta. Stejný počet výzkum přiřadil také Radku Vondrovi (TOP 09) - starostovi Prahy 14. A třetí od konce se umístila senátorka a starostka Prahy 10 Renata Chmelová se čtyřmi procenty. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…