Nelíbí se mi témata, která komunikujeme, prozradil nespokojený člen Kalouskovy strany. Odchází

04.09.2017 20:11

TOP 09 opouštějí oba její ústečtí městští zastupitelé Ilona Tajchnerová a Radim Bzura. Oba to řekli ČTK. Mandát zastupitelů města Ústí nad Labem si ponechávají, budou nezařazenými.

Nelíbí se mi témata, která komunikujeme, prozradil nespokojený člen Kalouskovy strany. Odchází
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Bzura, který byl členem TOP 09 sedm let, nesouhlasí s tím, kam strana směřuje. „Vstupoval jsem do pravicové strany. Dnes propagujeme nějaké poukázky na kulturu a další věci, které se mi bytostně příčí z principu. Nelíbí se mi ani styl komunikace, ani témata, která komunikujeme,“ řekl dnes ČTK Bzura o straně, kterou dnes vede Miroslav Kalousek.

Tajchnerová, která se na Ústecku loni neúspěšně zúčastnila senátních voleb, řekla, že už se v TOP 09 nemá co naučit. „Přiznám se, že ráda poznávám nepoznané a ráda se od lidí učím. Avšak v okamžiku, kdy přestanu mít pocit, že mohu něco dostat, něco se naučit, nebo naopak něco dát či něčemu naučit druhé, situace pro mne přestává být zajímavá. A to se stalo v TOP 09. Nemám vzory, necítím, že bych měla někoho, kdo by mne v TOP 09 následoval,“ vysvětlila ČTK svůj krok Tajchnerová.

Oba si mandát ponechávají

Ani jeden z ústeckých zastupitelů není na kandidátce pro říjnové sněmovní volby, TOP 09 tedy nemusí vyškrtávat. Bzura měl výhrady právě i proti složení kandidátky, kterou stejně jako před čtyřmi roky vede šéf poslaneckého klubu strany a lounský radní Michal Kučera. „Nevidím dál smysl svojí práce pro stranu, která jaksi to neoceňuje, nereflektuje v tom smyslu, že bychom byli někde na nějaké kandidátce. Ať už já, nebo kolegyně Tajchnerová. Pro mě dlouhodobě kopat za někoho, kdo necítí, že jsme součást toho týmu tady v Ústí, tak to pro mě smysl nedává. Rozhodně to ale není tak, že bych chtěl Topku poškozovat,“ vysvětlil Bzura.

Oba si mandát ponechávají. „Ráda bych svou práci dokončila, a bude-li zájem, klidně budu v příštím volebním období pracovat pro město dál. Ale už ne jako TOP 09,“ dodala Tajchnerová.

Bzura je členem finančního výboru zastupitelstva. Od jara byl navíc jednatelem Tepelného hospodářství města Ústí nad Labem, které město vlastní společně s ČEZ Teplárenskou. Ke konci srpna ale rezignoval. Tajchnerová je také zastupitelkou centrálního ústeckého obvodu, město zastupuje i v představenstvu jeho akciové společnosti Dopravní podnik města Ústí nad Labem.

Nepůjde zřejmě o jediné odchody z ústecké TOP 09. Podle informací ČTK hodlají stranu opustit i její ústecký předseda František Vaněček a zastupitel centrálního obvodu Roman Libal. Ten do strany vstoupil teprve předloni poté, co hnutí ANO zrušilo svou ústeckou buňku.

Zastupitelstvo města Ústí nad Labem má 37 členů. PRO!Ústí má šest zastupitelů, ČSSD, UFO, KSČM a Vaše Ústí po pěti, nezařazených je nově 11.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…