Němcová: ČSSD se rozpadá, tak přišla s kotrmelcem. Opakuji: Máme 101 hlasů

28.06.2013 12:46

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová odmítla, že by ČSSD měla právo na druhý pokus sestavování vlády. Uvedla, že současná koalice má 101 hlasů, a tak není o čem diskutovat.

Němcová: ČSSD se rozpadá, tak přišla s kotrmelcem. Opakuji: Máme 101 hlasů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Sociální demokraté zpanikařili, aby jim půlka poslanců nepřeběhla k vládě pana Rusnoka,“ uvedla Němcová a zopakovala, že jediná současná koalice má možnost sestavit vládu se 101 hlasy. „Vláda sociálních demokratů by byla druhá vláda bez podpory sněmovny,“ dodala.

„V žádném Parlamentu na světě se nepřihlíží k tomu, co chce ta druhá část,“ tvrdí předsedkyně sněmovny. „Parlament, kde existuje většina hlasů, se nerozpouští, jelikož je schopen vládnout,“ doplnila Němcová.

Změna postoje ČSSD tak pravděpodobně nebude znamenat předčasné volby. „My nemáme důvod se bavit o rozpuštění Poslanecké sněmovny,“ stojí si za svým Němcová s tím, že je jasné, že sociální demokracie se bojí, že se rozhádá.

Fakt, že si šéf ČSSD Bohuslav Sobotka řekl o druhý pokus, nechápou ani komunisté. Ti nechápou, proč všichni předem odsuzují vládu Jiřího Rusnoka. "Marně přemýšlím, proč je alespoň nezajímá programové prohlášení nové vlády. Prázdninové probuzení Bohuslava Sobotky, který si dnes říká o možnost sestavení vlády, je jen dalším momentem ve zcela nepochopitelném politickém dění. Má otázka zní, při vašich zájmech, které zahrnují pouze prospěch jednotlivců, nezapomněli jste na občany?" ptá se poslankyně za KSČM Miloslava Vostrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…