Němcová: Odsouzení Bárty a protivládní výzvy. To mě přimělo nechtít jít na Hrad

18.04.2012 7:12

V České republice se objevily protivládní výzvy, které požadují nahrazení demokratických stran v České republice jinými subjekty. Právě to bylo jedním z hlavních impulsů, kvůli kterým se místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová se rozhodla neúčastnit volby prezidenta.

Němcová: Odsouzení Bárty a protivládní výzvy. To mě přimělo nechtít jít na Hrad
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

Politička to prohlásila v rozhovoru pro MF Dnes. "Bylo to strašně těžké rozhodování, které mělo několik fází a rovin. Osobní, rodinnou a pracovní," řekla Němcová.

Politička chce hájit demokratický systém v barvách Občanské demokratické strany a podle svých slov by jako kandidátka na prezidenta "vykročila mimo".

Pověstnou poslední kapkou byl pro Miroslavu Němcovou rozsudek nad Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou a jejich rozhodnutí nevzdat se poslaneckého mandátu. "Uvědomila jsem si, že je to další rozbuška, která bude radikalizovat postoje občanů. Pro mě jako předsedkyni sněmovny je těžko představitelné, že tady budou sedět dva - byť nepravomocně odsouzení poslanci," řekla politička. Dodala, že představa jak Jaroslav Škárka vykonává ve vězení dál funkci poslance je pro ni šílená.

Situace po rozsudky nad Škárkou a Bártou, kdy se rozhodli nevzdat se mandátů a zůstat v politice, utvrdil Miroslavu Němcovou v přesvědčení, že její místo je v této situaci v Poslanecké sněmovně. Mimo jiné i proto, že chce mít možnost přímo dění v politice v nastalé situaci ovlivňovat.

"Emoce a vnitřní hlas člověku napovědí, zda udělal dobře. Můj vnitřní hlas říká, že jsem udělala dobře," prohlásila politička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…