Němeček napadl Babišova média, prý o něm lžou a chtějí ho poškodit

07.11.2014 13:26

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) dnes kritizoval média, která vlastní společnost Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO). Tvrdí, že o něm lžou a jejich záměrem je ho poškodit. Koaličního partnera s články nepřímo spojil. Řekl to novinářům v reakci na dnešní zprávy deníku MF Dnes a serveru iDnes.cz, která se týkala léčby kmenovými buňkami.

Němeček napadl Babišova média, prý o něm lžou a chtějí ho poškodit
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

Babiš reagoval na sociální síti Twitter a doporučil Němečkovi nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu. Mezi Němečkem a Babišem jsou dlouhodobé spory.

Jde o útok ze strany ANO?

Pokud noviny našeho koaličního partnera prosazovaly zájem tohoto hnutí o rezort zdravotnictví, tak jsem mlčel. Pokud o mně psaly mnohé zkreslené informace se záměrem mě poškodit, také jsem mlčel. Ale v okamžiku, kdy noviny našeho koaličního partnera a server iDnes.cz otevřeně lžou a jako rukojmí si berou pacienty, tak jako ministr zdravotnictví a lékař už mlčet nemohu," řekl ministr Němeček.

Ministr popřel informace deníku a serveru, podle kterých by Ministerstvo zdravotnictví prosazovalo léčbu diabetiků nepovolenými kmenovými buňkami.

Na dotaz, zda za tím vidí útok hnutí ANO, řekl, že nebude spekulovat. Tak já můžu spekulovat, a já spekulovat raději nebudu, ale je to prostě shodou okolností a náhod, že v médiích vlastněných koaličním partnerem je spuštěna taková kampaň," poznamenal.

Němeček by měl urychleně nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu," uvedl na Twitteru Babiš. Ministra zdravotnictví zároveň zkritizoval za údajně nevýhodné nákupy v ostravské fakultní nemocnici, kterou Němeček v minulosti vedl. Ale rozumím tomu, že stavět dům v Čeladné je drahá záležitost," dodal Babiš s odkazem na Němečkovo bydliště.

Podle premiéra Bohuslava Sobotky vyjádření Babiše na adresu Němečka vypovídá o jejich autorovi. Osobní útoky nejsou namístě, ministři musí spolupracovat, řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…