Německo: Další podrobnosti k případu mačetového násilníka. Úřady opět selhaly

11.04.2017 7:35

Německá média přinášejí podrobnější informace k případu ženy, kterou znásilnil africký migrant s mačetou. Opět se potvrdilo, že přistěhovalecká politika země selhává na celé čáře.

Německo: Další podrobnosti k případu mačetového násilníka. Úřady opět selhaly
Foto: Radim Panenka
Popisek: Migranti v hlavním městě Srbska Bělehradě

K incidentu došlo v rekreační oblasti Siegaue minulý víkend. Jak již redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala, černošský migrant zaútočil s mačetou na mladý pár, který zde kempoval. Přinutil vyjít ven třiadvacetiletou ženu a tam ji pod pohrůžkou zabití znásilnil, zatímco její o tři roky starší přítel všemu přihlížel ze stanu. Násilník z Afriky unikal až do tohoto víkendu, kdy se jej podařilo policii zatknout.

Brutálního znásilnění se dopustil jednatřicetiletý občan Ghany, kterého nakonec usvědčily i testy DNA. Německému deníku Bild se podařilo zjistit více o minulosti násilníka, kterému byla německými úřady odmítnuta jeho žádost o azyl. Muž pobýval v blízkém padesátitisícovém městečku Sankt Augustin v uprchlickém táboře jen asi čtyři týdny. Přesto na jeho krátký pobyt zdejší obyvatelé a především mladý pár jen tak nezapomenou.

Jak Bild uvádí, muž do země přicestoval před dvěma měsíci z Itálie a ihned podal žádost o azyl. V březnu byla jeho žádost odmítnuta a ke konci měsíce podal proti rozhodnutí úřadů odvolání. Jen několik dní poté se dopustil znásilnění. Ale to ještě není vše. Za pouhých několik týdnů svého pobytu v zemi se stačil dopustit ještě jiného trestného činu. Osmého března se dostal do sporu se svým třiadvacetiletým spolubydlícím a bylo proti němu vedeno trestní stíhání.

Policie si je na základě zmiňovaného testu DNA jistá, že chytila skutečného pachatele. Ghanský násilník však dle německého deníku svoji vinu přesto odmítá. To mu v očích bonnského soudce rozhodně nepomůže. Už takhle jej patrně čeká nedobrovolný pobyt v německém vězení na několik let. „Vzhledem ke způsobu znásilnění a vydírání bude obžalovaný čelit minimálně pětiletému trestu,“ cituje deník mluvčího bonnské prokuratury Sebastiana Buße.

Není to zdaleka poprvé, kdy se německým úřadům nevyplatila liknavost při deportaci neúspěšných žadatelů o azyl. Před čtrtnácti dny proběhl v Lipsku soud s devětatřicetiletým iráckým migrantem, který znásilnil svoji o čtyři roky starší známou. Mimo jiné ji věznil ve svém bytě a vedle několika znásilnění ji také škrtil páskem. Také tento migrant neuspěl se žádostí o azyl, ale místo deportace mu úřady naopak povolily na přechodnou dobu v Německu zůstat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

19:00 Hurá, Koudelka povýšil. Radost v TOP 09. Ale pak zaznělo: „Hvězdy nejsou zadarmo.“

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka po roce opět povýšil. Ve středu jej pre…