Nenechám se zašlapat do země, vzkázal Bárta

15.04.2012 19:32

Vít Bárta by se vzdal poslaneckého mandátu pouze v případě pravomocného rozsudku. Je ovšem přesvědčen, že k tomu nedojde. V rozhovoru pro server iDnes.cz prohlásil, že se nenechá zašlapat do země.

Nenechám se zašlapat do země, vzkázal Bárta
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

Pokud Bárta neuspěje se svým odvoláním, sněmovnu opustí. Případný neúspěch si ale nepřipouští. Teď se kloní k tomu, že by se stal nezařazeným poslancem.

Věci veřejné by teď měly poukázat na lumpárny pana Drábka

„Nechci zatěžovat Věci veřejné v bitkách s koaličními partnery. Poté, co byly soudem jasně očištěny, že nejsou žádná sekta, by měly Věci veřejné beze mě jasně pojmenovat věci, které v politice dlouhodobě hnijí. Ať už je to kauza ProMoPro, lumpárny pana Drábka a podobně,“ navrhuje Bárta v rozhovoru pro iDnes.cz.

Zda bude jako nezařazený poslanec podporovat vládní koalici, o tom rozhodne jednání s předsedou VV Radkem Johnem.

Bárta v budoucnu hodlá kandidovat v krajských volbách v Plzeňském kraji. Jeho cílem je boj s lídry tamější ODS Jiřím Pospíšilem a Romanem Jurečkem. Prý jsou to lidé, kteří Bártu coby tehdejšího ministra dopravy přesvědčovali, aby „exprimátor Rödl nebyl šéfem ředitelství silnic a dálnic v Plzni“.

Přáli by si, abych byl zašlapán do země, ale tu radost jim neudělám

„Spousta sil by si přála, abych byl zašlapán do země a z politiky odešel. A já jim tu radost neudělám. Chci se vrátit na místo činu, kterým pro mě je Plzeň a demokratickými cestami přesvědčovat voliče, že kmotrovská ODS v Plzni je přesně to klíčové nebezpečí, na které je třeba si dát pozor,“ prohlásil Bárta.

Podle Bárty totiž politici jako Pospíšil, Jurečko nebo Petr Tluchoř stáli za snahou rozbít stranu Věci veřejné. Prý to jsou představitelé „posttopolánkovského křídla ODS“, kteří byli ale po volbách v roce 2010 poněkud zahnáni do rohu. Ovládnutí Věcí veřejných by prý toto křídlo výrazně posílilo.

Rozhovor pro iDnes.cz uzavřel prohlášením, že se jeho strana nerozpadne a zůstane smysluplnou středovou sílou vyvažující ideologicky přežité nesmysly zleva i zprava.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…